Clara og Benedikte blandt de 20 bedste

04-08-2014 07:32

Efter fem runder ved EM i springning for ponyer i Irland, slutter Clara Hallundbæk og Benedikte Rie Truelsen med præcist samme antal fejl, og de kan nu sammen kalde sig for europas 20 bedste

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen.

Finalen sluttede af med en spændende omspringning mellem fire ekvipager om sølvet. Guldet havde Ninon Castex fra Frankrig allerede sikret sig ved, at ride et helt EM uden nogen fejl på forhindringerne. Se hele finalen på youtube-link nederst.
”Jeg er vældig tilfreds med, at have to ekvipager med i a-finalen her til EM. Både Clara og Benedikte red rigtig godt i dag, og de beviste at både de og ponyerne har kvalitet og evne til, at ride baner af denne kaliber”, fortæller landstræner Lars Terkildsen, og fortsætter. 

”At være blandt de 20 bedste i Europa er rigtig flot, og man kan se at dem, der vinder i år har været med de tidligere år ved EM også. Det er rutinen og erfaringen, der gør at rytterne kan holde hovedet koldt og få ponyerne til at springe rigtigt hele mesterskabet igennem”. 

”Banen i dag var 135 cm hele vejen. Virkelig så stor og bred, som den må være og meget teknisk. Det hele er så voldsomt imponerende med lånte spring fra OL. Helt i top”, fortæller Lars, der er svært betaget ovenpå et fantastisk arrangeret EM i Irland: 

”Lige meget hvad vi kommer til af stævner efter dette kan vi kun blive skuffet. Det var helt vildt. Det er det flotteste, meste spektakulære, mest gennemtænkte og velorganiserede pony EM vi nogensinde har været med til. Meget dygtige officials, som holdt hovedet koldt, når der skulle træffes svære beslutninger. Et stort set fejlfrit arrangement”. 

Ninon Castex fra Frankrig red et imponerende EM, hvor hun over de fem runder sluttede med bare 3 tidsfejl. I bedste mesterskabsstil red hun fejlfrit over mållinjen, som sidste rytter og kunne kalde sig ny europamester i spring for pony 2014. Lige så ”nemt” skulle det ikke være i kampen om sølvmedaljen. Hele fire ekvipager fra fire forskellige nationer havde samlet 4 fejl efter de fem runder, og måtte ud i en omspringning om sølvet. Se resultatet herunder samt Clara og Benedikte endelige resultat. 


Guld    Ninon Castex (FRA)    Quabar Des Monceaux    3 fejl    
Sølv    Arnaud Gaublomme (BEL)    Goliath Van de Groenweg    4 fejl    0/37,62 sek
Bronze    Susan Fitzpatrick (IRL)    Rock Dee Jay    4 fejl    0/38,36 sek
4. plads    Lars Volmer (GER)    Carrick 13    4 fejl    0/39,40 sek
5. plads    Harry Charles (GBR)    Aroldo    4 fejl    0/39,74

20. plads    Clara Hallundbæk    Saorsie    4/4/0/12/5    25 fejl
20. plads    Benedikte Rie Truelsen    Strattonstown Nearly Gone    4/8/4/0/9    25 fejl

Kilde: DRF.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen