Chinett Ask - verdens sjette bedste! (video)

16-09-2018 11:47

Britt Carlsen

Jeg havde håbet på omspringning, sagde Maria Bjørnkjær Asferg efter afslutningen på finalen ved verdensmesterskaberne for 5-års heste, men en topplacering som nr. 6. det var en ekstra gave fra fantastiske Chinett Ask. -Det er det fedeste jeg nogensinde har prøvet, fortæller Maria til Ridehestens web tv

Copyright Ridehesten.com
Maria var tydeligt rørt efter den fejlfrie hovedspringning, men efter endnu et fejlfrit ridt i omspringningen var glæden synlig og forståelig.

Der var 53 femårige heste kvalificeret ind i dagens finale ved UVM på Zangersheide. Og af dem gik 24 ind i omspringningen. Da Maria Bjørnkjær Asferg red en stålsikker hovedspringning på Chinett Ask e. Ci Ci Senjor Ask sikrede hun sig en plads i omspringningen. 

Hun havde starttid midt i feltet i omspringningen, og det stod klart, at en placering ville kræve et fejlfrit ridt i en god tid. De irske ryttere er altid "farlige" ved UVM, da de formår at ride i et godt og højt grundtempo banen rundt. Og Richard Howley fulgte den irske tradition, da han red sig i front med Uppercourt Cappuvino e. Pacino for Irland med tiden 35,17 sekunder. Maria tog kampen op mod de irske ryttere, og da hun og Chinett Ask krydsede målstregen lagde hun sig ind på en foreløbig 3. plads med tiden 39,13. Podiepladsen kunne hun ikke holde, men hun sluttede på en særdeles velfortjent og flot 6. plads i det skrappe selskab, hvor vinderen fra Irland fik selskab på podiet af to af sine landsmænd: Darragh Ryan/CSF Sir George e. Sir Shutterfly fra Irish Sporthorse og Michael Pender med HHS Vancouver e. Indroctro også fra Irish Sporthorse. 

- På opvarmningen er hun stille og rolig, men når du kommer ind, så er hun klar. Hun vil det bare, det her er stort. Det er det fedeste jeg nogensinde har prøvet, fortæller Maria. 

Se Marias omspringning og hør hende fortælle om sine ridt i videoen her i nyheden. 

Se resultatet HER

Læs meget mere om UVM på Zangersheide i magasinet Ridehesten

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen