Carsten Ganderup fundet død

12-10-2013 09:34

Signe Wiese

Hestehandler og springrytter Carsten Ganderup er blevet fundet død. Politiet undersøger sagen, men mener ikke, at der er tale om en forbrydelse

En af de meste kendte og kontroversielle personligheder i dansk ridesport, hestehandler og springrytter Carsten Ganderup, er død. Detaljerne omkring dødsfaldet er endnu ikke endelig klarlagt, men Carsten Ganderup blev fundet i går fredag i nærheden af Vejle, få hundrede meter fra sin bil, og politiet antager ikke, at der er tale om en forbrydelse.

Carsten Ganderup har været efterlyst af venner og bekendte bl.a. via Facebook de sidste fire uger, efter at han forlod sit hjem i meget nedtryk sindstilstand. Inden da havde Carsten Ganderup været igennem et langt og opslidende konkursfoløb, der kulminerede med en konkurserklæring i juli måned.

Carsten Ganderup efterlader sig to sønner fra tidligere ægteskab. Begravlsen finder sted i slutningen af næste uge fra Løsning Kirke. Mere information følger.

Carsten Ganderup har i flere omgang repræsenteret dansk springsport på landsholdet og ved internationale stævner, hvor det er blevet til et utal af sejre og placeringer. Også nationalt var Ganderup ofte med helt fremme i placeringsrækkefølgen, og senest blev det i starten af 2013 til en bronzemedalje ved det indendørs DRF-mesterskab i springning for seniorryttere på sin egen Little Rock.

Carsten Ganderup var indehaveren af den danske og nordiske rekord i højdespringning som blev sat i 2007, da han på den kæmpestore hingst Liwe Star sejlede over 2,30 m ved ÆG-stævnet i Norge. Ganderup er gennem årene blevet lidt af en højdespringningsekspert, og har hentet flere højdespringningssejre bl.a. ved ÆG og ved Oslo Horse Show, og ofte var han med sin mildt sagt specielle ridestil en af publikumsfavoritterne.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen