Candy OLD til Helen Langehanenberg

08-01-2018 14:44

Den unge tyske dressurhoppe Candy OLD er flyttet til den internationale dressurrytter Helen Langehanenberg for at blive forberedt til sin dressurkarriere

Copyright Ridehesten.com
Candy OLD under Helen Langehanenberg. Foto: Equitaris/Tanja Becker
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den blot 5-årige Candy OLD e. Sir Donnerhall I/ Fürst Heinrich er på ingen måde noget ubeskrevet blad. Hun vandt som 3-års oldenburgerforbundets rideprøve for hopper og blev senere udpeget som årets hoppe ved forbundets eliteskue i Rastede Slotspark.

Under Herman Gerdes vandt Candy OLD i 2017 oldenburgerforbundets dressurchampionat for 4-års heste og fortsatte sin sejrsgang ved det tyske Bundeschampionat. Heller ikke afstamningsmæssigt er der noget tilfældigt ved den prægtige hoppe, der repræsenterer adskillige generationer af familien Wendelns avl og deres gamle og succesfulde Cinderella-hoppestamme.

Candys mor C'est Bon deltog ved oldenburgerforbundets showaften i november 2017 med en stribe af sine succesfulde afkom, heriblandt Candys ældre helsøster Cindy OLD, der også er tidligere Bundeschampion. Ved samme lejlighed blev der præsenteret en yngre helsøster helt i særklasse samt to halvsøskende begge efter Rock Forever og begge godt i gang med deres dressuruddannelse. Candy OLD er også helsøster til hingsten Sir Heinrich (statsstutteri Warendorf), der lige som sine søstre har vundet Bundeschampionatet og i 2016 vandt oldenburgerforbundet VTV-pris som mest lovende unge dressurhingst.

Copyright Ridehesten.com
Candy OLD og Helen Langehanenberg flankeres her af Peter Wendeln og hans forældre Paul og Hilde Wendeln. Foto: Equitaris/Tanja

Forberedes til international sport
Candy OLD er nu sat i ridning hos den internationalt succesfulde dressurrytter, Helen Langehanenberg, med henblik på en international sportskarriere.

– Candy er en modelhest, som enhver ønsker sig. Hun er utroligt nem, har tre fremragende grundgangarter, lærer ekstremt hurtigt og vil altid gøre tingene rigtigt, fortæller Helen Langehanenberg begejstret.

Inden længe vil Candy OLD dog skulle skifter rytter igen, men kun midlertidgt. Da Helen venter sit andet barn, vil top-unghesterytteren Eva Möller fortsætte uddannelsen af Candy, indtil Helen senere på året kan overtage tøjlerne igen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en ideel løsning, da Candy gerne skulle ud på konkurrencebanerne i den kommende sæson, fortæller familien Wendeln.

– Jeg er sikker på, at Eva bliver lige så vild med Candy, som jeg er, men så snart jeg kan ride igen efter fødslen, må hun aflevere hesten tilbage til mig, siger Helen i en lun tone.

Candys lige så talentfulde, ældre søster Cindy helliges avlen hos Peter Windeln, mens Candy skal ud og repræsentere familiens avl igennem 50 succesfulde år på de internationale ridebaner.

– Vi er meget lykkelige for at have fået et samarbejde med Helen Langehanenberg, der er en af de bedste trænere, udtaler Peter Wendeln.

Derhjemme i stalden har familien den yngre helsøster til Candy, Cindy og First Heinrich, og hende forventer de sig mindst lige så meget af, men hun er endnu ikke fyldt to år, selv om hun allerede har bjergtaget publikum ved hingstekåringen i Vechta.

/Pressemeddelelse.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen