Blue Hors Zackorado flytter til Storbritannien

25-01-2022 13:03

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

Den 6-årige hingst Blue Hors Zackorado, som allerede er far til flere afkom i Danmark, flytter til Storbritannien, hvor han vil stå til rådighed i bedækningssæsonen 2022

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zackorado ved championatsfinalen for 5-års 2021, hvor han blev redet af Blue Hors-rytter Christian Tudela Ruiz. Foto: Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors og Elite Stallions U.K. har lavet et samarbejde, som betyder, at Blue Hors Zackorado flytter til Storbritannien, hvor han vil stå til rådighed i 2022. 

– I samarbejde med Blue Hors, er vi spændte på at annoncere at Blue Hors Zackorado vil stå til rådighed i Storbritannien for bedækningssæsonen 2022, hvor han vil stå til rådighed for avlere med frisk sæd, fortæller Elite Stallions i et Facebook-opslag. 

Zackorado er efter OL-hesten Blue Hors Zack og med Florencio I som morfar, og er avlet af Paul Rode. Han blev kåret ved hingstekåringen i Kreuth, Tyskland i 2018, hvor han blev udnævnt fløjhingst. I Dansk Varmblod har han opnået avlsgodkendelse i både 2020 og 2021, men er endnu ikke færdigkåret i forbundet. 

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zackorado. Foto: Ridehesten.com/Tine Luther
Nyheden fortsætter efter annoncen

Zackorado deltog ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for unge dressurheste som 4-års, hvor han opnåede 90,6 i mellemrunden. Finalen blev aflyst det år. Som 5-års var han til start ved finalen, hvor han endte som nr. 5 med 86,4 procent.

Hingsten er ud af en præstationsstærk hoppestamme, der har produceret mange højtpræmierede hopper og hingste, og ligeledes adskillige konkurrenceheste. 

– Vi er meget begejstrede for at præsentere denne unge hingst, slutter Elite Stallions. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen