Blue Hors Zack – årets hingst

09-03-2014 13:27
Avl

Det blev Blue Hors Zack e. Roussau fra Blue Hors i Randbøl som fuldt fortjent opnåede den eftertragtede titel som Årets Hingst i Dansk Varmblod

Jeg tror faktisk at han var et klokkeklart eksperiment da han i sin tid blev købt til Danmark - i så fald det det mest vellykkede eksperiment, der er blevet gjort i Dansk Varmblods historie. Kun 10 år gammel er han, men hans indsats i Danmark og udlandet har været helt unik og sat dansk ridehsteavl på verdenskortet. Han er far til ikke mindre end 22 kårede sønner og to guldmedaljehopper og 85% af hans fremstillede døtre er kåret i RDH.
Årets Hingst lignede i første omgang noget der kunne være ligegyldigt, men det var han på ingen måde. Han kender kun en vej, og den har fuldt lige siden. Tag godt imod Årets Hingst, elitehingsten Blue Hors Zack, sådan sagde avlsledelsen talsmand Poul Graugaard bl.a. da han præsenterede den brune tophingst fra Randbøl, som i den grad har sat sit præg på avlen og sporten herhjemme sin unge alder til trods.
Et taktfast bragende bifald og jubel fulgte hingsten på vejen rundt i Skagen Fondene Arena under Maik Kohlschmidt – Zack dansede letfodet rundt til tonerne af ”Simply the best”.
En hingst af usædvanlig kavitet med tre gode gangarter kombineret med stor ridelighed. Han har flere sejre og placeringer i lille tur. Han er kåret i flere udenlandske forbund, og han er bl.a. far til avlshingsten Sezuan som er helt uden sidestykke i europæisk ridehesteavl. Og et godt bilelde på kvaliteten af de afkom hingsten har leveret på bare tre år i avlen. Jeg håber I ikke pakker ham ind i vat men passer rigtig godt ind i guldklumpen, og jeg tor ikke han kan kopieres og måske kommer vi aldrig til at opleve en hingst af det format.
Susanne og Esben Møller modtog Peder Hostrup Pedersens statuette, der tidligere har haft plads på Blue Hors i Randbøl samt et maleri af hingsten udført af Dansk Varmblods pressechef Thomas Bach Jensen.
Både Susanne og Esben Møller var tydeligt berørt efter de for fjerde gang modtog statuetten som bevis på titlen årets hingst. - Jeg købte ham i holland ved kåringen og han kostede  430.000 euro og to brækkede ribben, fortæller Esben - ribbensbruddet skyldtes at Esben stoppede buddet, men hans hustru Susanne gav hanm en bestemt albue i siden og fik startet budrunden igen. Der findes ikke en hingst i Europa som har så højet et bundniveau som Zack, tilføjer Esben, der er meget taknemmelig for den tillid avlerne viste hingsten og hingstestationen, efter Zack ikke stårlede helt som ønsket ved 3-års hingstekåringen, - Vi troede på ham, og de stolede på os, slutter Esben Møller.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen