Bent Neergaard med indslag til DRF-debatten

26-10-2024 12:52

Æresmedlem i Dansk Ride Forbund, Bent Neergaard, ærger sig over den nuværende situation i forbundet og kommer her med sit indspark til debatten forud for det nærtstående ekstraordinære repræsentantskabsmøde

Copyright Ridehesten.com
Bent Neergaard, der hele livet har været involveret i ridesporten og er æresmedlem i DRF, kommer her med sit indspark til debatten. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Om føje tid er det 61 år siden, jeg deltog i mit første årsmøde i Dansk Ride Forbund – Og jeg har aldrig oplevet noget tilsvarende som det, der foregår for tiden.

For det første går jeg ud fra, at alle nuværende medlemmer af bestyrelsen stiller sine mandater til rådighed. Alt andet ville være upassende.

For det andet skal klubberne gøre sig klart, at de er forbundets medlemmer. Det betyder, at der må vælges en bestyrelse, der kan og vil varetage klubbernes interesser.

Jeg forestiller mig, at den kommende bestyrelse vil gøre det klart, hvordan man vil organisere sig. En gennemprøvet metode er opdeling i tre afdelinger, nemlig:

• Afdeling sport
• Afdeling bredde
• Afdeling administration

Copyright Ridehesten.com
Bent Neergaard. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Formanden for hver af disse områder skal altid være et bestyrelsesmedlem. Det betyder, at de forslag, der kommer frem, vil blive varetaget.

Formanden for sportsafdelingen bør være en person, der har godt kendskab til sporten. Formanden for breddeafdelingen bør være en person, der har et indgående kendskab til til klubdrift, mens formanden for afdelingen for administration passende kunne være en nyvalgt bestyrelsesformand.

Hvis der ikke i den valgte bestyrelse findes eksperter på disse områder, bør bestyrelsen kunne tilføre en person med disse egenskaber.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Formanden bør have et indgående kendskab til drift af en rideklub og bør have været en tidligere klubformand. En formand må have erfaring i ledelse af frivillige organisationer: Ikke nødvendigvis en, der har viden om elitesport. Eliten klarer sig altid individuelt.

Copyright Ridehesten.com
Bent Neergaard. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Hvorfor nu disse krav:
Der er stor forskel på ledelse af en frivillig organisation og et kommercielt selskab. En direktør for en frivillig organisation synes unødvendigt, hvorimod man har brug for en generalsekretær.

Jeg husker et stort antal generalsekretærer, lad mig blot nævne E.K. Carlsen, Jørgen Lund og Ib Bjørke, i hvis perioder, der aldrig var uro.

Så mit bedste bud er, at klubberne indstiller følgende til valg:

• En person til hvert af de nævnte områder.

Så nu er det altså klubberne, der må frem på banen i tide.

Husk: Dansk Ride Forbunds eneste opgave er at sørge for, at folk kommer ud at ride – uanset niveau.

Til gavn for dansk ridesport.
Bent Neergaard, æresmedlem.

Copyright Ridehesten.com
Bent Neergaard højt til hest i 2005. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner