Aveve støtter op om bredden

08-01-2017 21:17

Aveve afholdt i weekenden et to dages springkursus med den internationale banebygger og tidligere landstræner for ponylandsholdene i springning, Bo Bak Andersen. Her havde 7 springryttere fået en unik mulighed for at ride med

Copyright Ridehesten.com
Bo Bak Andersen samt Anne Viborg fra Aveve, sammen med nogle af de deltagende ryttere

Der er ingen tvivl om at Aveve støtter op om morgen dagens stjerner. Det valgte de også at gøre i weekenden, hvor de havde udloddet en konkurrence på Aveves facebook, hvor man kunne vinde et to dages kursus med Bo Bak Andersen. 

De syv af rytterne havde vundet konkurrencen på Aveves facebook, som ud over undervisning af Bo også indebar fællesspisning for alle ryttere og forældre fredag aften og lørdag til middag, samt en goodiebag fra Aveve.

Bo Bak Andersen har været en væsentlig del af dansk springsport i flere årtier, dels som en meget velanskrevet banebygger og dels som springtræner af flere velridende, succesfulde ryttere. Det har givet ham et helt unikt og meget nuanceret indblik i dansk springsport. 

Dag et trænede de gymnastik spring og a’ tempo spring, trav arbejde over bomme, og havde fokus på op opvarmningen og en god kontrolleret grund galop. Dag et var forarbejdet til dag to hvor rytterne skulle ride mere teknisk når der skulle banetrænes.

Bo havde meget fokus på rytterne mellem springene, og at det var vigtigt for dem at springet skulle komme til dem, så hesten kom der hen i en god rytme, og var afslappet og havde kraft og power til at springe. Bo sluttede dag to af med at give rytterne nogle gode råd med på vejen, og hvad han mente de virkelig skulle ligge fokus på fremadrettet i deres træning. Rytterne var meget begejstrede for Bo’s teknikker og måden at forklare hvordan de kom i mål på. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen