Adrienne Lyle med to nye OL-emner

05-01-2024 19:27

En amerikansk dressurentusiast og sponsor for landsholdsrytter Adrienne Lyle har sammen med rytteren været på indkøb i Europa, hvor de har købte to internationale Grand Prix-heste med potentiale til OL i Paris

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Lars van de Hoenderheide ved CHIO Aachen i 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 39-årige amerikanske dressurrytter Adrienne Lyle har de senere år haft stor succes med Betsy Julianos nu 17-årige hannoveranerhingst Salvino e. Sandro Hit/ Donnerhall/ Brentano II, der oprindeligt blev solgt til USA af den tyske hestehandler Jochen Arl.

Det er også den i Belgien bosiddende Jochen Arl, der har formidlet salgene af de to internationale Grand Prix-heste, som nu kommer til at indgå i Adrienne Lyles team af OL-kandidater til Paris om syv måneder. Med henblik på OL-deltagelse på nyerhvervet hest er FEI's tidsfrist for ejerskifte den 15. januar 2024.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det drejer sig om Van Olsts 13-årige belgiske varmblodsvallak Lars van de Hoenderheide e. Negro/ Layout/ Romeo, der er dukket op på den internationale Grand Prix-scene med ingen ringere end den britiske verdensmester Charlotte Fry.

Endvidere gælder det den 12-årige KWPN-hingst Helix e. Apache/ Jazz/ Zeolit, som svenske Marina Mattsson har uddannet og debuteret i international Grand Prix for sin mangeårige arbejdsgiver, Patrik Hannell, som hun fornylig har forladt for at starte egen forretning op sammen med familien Bushke. Helix kom i mellemtiden til Cathrine Dufour frem mod salget til Adrienne Lyles sponsor, skriver Eurodressage.com.

Copyright Ridehesten.com
Marina Mattsson og Helix ved CDI Falsterbo i 2023. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen