Åbent hus med info om hesteuddannelser

14-05-2011 08:33

Sandra Kaiser

Jordbrugets Uddannelsescenter i Århus holder åbent hus, hvor der informeres om hesteuddannelserne som de udbyder
Copyright Ridehesten.com
Kunne du også tænke dig at få en uddannelse med heste? JU i Århus holder åbent hus d. 26 Maj, hvor de informerer om hvilke hesteuddannelser de udbyder (Foto: Ridehesten.com)

Hvis du ikke helt ved, hvilken retning, du vil forfølge, men bare drømmer om en karriere med heste, så kom til Åbent Hus d. 26. maj kl. 14-20 på Damgaards Allé 5, 8330 Beder og få en snak med elever og lærere og bliv inspireret til at få den hesteuddannelse, du drømmer om. På Jordbrugets Uddannelsescenter på Beder afdelingen udbydes grundforløbene til Dyrepasser, træner og berider. Dyrepasser: Hvis du vil være dyrepasser med speciale i heste, skal du starte uddannelsen med et grundforløb. Du lærer om fodring og pasning af dyr, men det vil være koncentreret om heste. Derudover har du mulighed for at medbringe din egen hest på skolen. Du vil en del af tiden blive undervist af to uddannede beridere. Søren Vallentin, chefberider på Vilhelmsborg, og bl.a. uddannet Andreas Helgstrand (dressur) og Bo Christoffersen (spring) samt David Amager, som selv rider dressur på landsplan og er landstræner for Dansk Ride Forbunds medaljehold i handicapridning. Du vil også lære om hestens adfærd, anatomi og fysiologi, fodring, grooming samt træning af heste. Du lærer også at betjene relevante maskiner og varetage øvrige praktiske opgaver i en hestestald. Grundforløbet kan vare mellem 20 og 60 uger. Træner/Berideruddannelsen Hvis du drømmer om at uddanne dig til berider, kan din gennemførelse af grundforløbet samt 3 uger ekstra, give mulighed for, at du kan tilmelde dig optagelsesprøven til Dansk Ride Forbunds Træner- og berideruddannelse. På Jordbrugets Uddannelsescenters afdeling i Vejlby kan man tage uddannelsen til Jordbrugsteknolog med speciale i hest og landmand med speciale i husdyr. Jordbrugsteknolog Som jordbrugsteknolog lærer man om hesten som helhed igennem fag som f.eks. fysiologi, anatomi, genetik, sundhed/sygdom og fodring. Man bliver også undervist i hestens miljø i fagene hesteanlæg, produktionsstyring og miljøstyring. Hvilket sammen med markedsføring, ledelse og produktionsøkonomi gør dig klar til at varetage arbejdsopgaver som underviser, rådgiver, staldmanager, produktudvikler og sælger. Hør mere om de forskellige uddannelser og stil spørgsmål ved åbent hus d. 26 Maj. Kilde: Jordbrugets Uddannelsescenter

Læs mere om hesteuddannelser i næste nummer af Ridehesten, hvor vi bl.a. sætter fokus på de nyeste uddannelser indenfor heste.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner