12 avlsforbund til UVM for hold

26-08-2023 13:10

Trine Askjær-Jørgensen

Dansk Varmblod er et af 12 avlsforbund, som har tilmeldt sig det nye verdensmesterskab for unge springheste: WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy

Copyright Ridehesten.com
Foto: Valkensward
Nyheden fortsætter efter annoncen

Avlsforbund fra hele Europa har bekræftet deres deltagelse i WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy fra den 28. september til 1. oktober 2023. Det er første gang dette hold-UVM skal afvikles, og det sker på Longines Tops International Arena i Valkensward, Holland.

UVM for hold giver avlsforbundene mulighed for at udvælge deres egen hest- og rytterkombinationer (ved UVM på Zangersheide er FEI inde over afviklingen, og dermed er de nationale rideforbund involveret i udvælgelsen af hestene). Heste vil konkurrere i hold i kategorier af 5-, 6-, 7- og 8-årige heste og i en hingsteklasse for 8- og 9-årige hingste.

Tilmeldinger bekræftes fra følgende tolv WBFSH-medlemmer: AES (Storbritannien), ANCADES (ESP), BE-SIES (Storbritannien), BWP (BEL), DWB (DEN), HANN (GER), ISH (IRE), KWPN (NED), OLDBG/OS (GER), SBSF (FRA), WESTF (GER) og ZANG (BEL).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som man kan se, er det flere af de betydelige avlsforbund, når det kommer til avl af springheste, som har valgt at støtte dette nye tiltag. Bemærkelsesværdigt er det dog, at vores naboer: Svensk Varmblod og Holstenerforbundet ikke har taget handsken op og tilmeldt sig.

Endelige tilmeldinger lukker den 11. september 2023, og eventuelle yderligere avlsforbund, der ønsker at deltage, opfordres til at kontakte WBFSH hurtigst muligt for ikke at gå glip af deltagelse.

I forbindelse med konkurrencerne vil Tops International Auction finde sted lørdag den 30. september om aftenen af heste, der kan ses i aktion under konkurrencen.

Læs mere om stævnet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen