Zascha og Andreas er suveræne i London

18-08-2024 06:41

Lige nu er den prestigefyldte springturnering, Longines Global Champions Tour, i fuld gang i Chelsea, London. Her er to danske ryttere til start, og indtil videre har de leveret suveræne præstationer

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill med hoppen Primavera. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Den prestigefyldte femstjernede springturnering, Longines Global Champions Tour, løber lige nu af stablen i London. Danmark er stærkt repræsenteret af Zascha Nygaard Lill og Andreas Schou, der begge har medbragt to suverænt gode heste. I fredags formåede Zascha at levere en top-præstation, og i gårsdagens LGCT-turnering fulgte både Zascha selv, men ligeledes Andreas trop. 

I går eftermiddags lød startskuddet til første runde af GCL turneringen, og dermed også første runde af holdturneringen, hvor forhindringernes højde lød på intet mindre end 155 cm. I et stærkt felt af 42 ekvipager, var både Zascha Nygaard Lill og Andreas Schou til start og repræsenterede holdet Istanbul Warriors. Første dansker ud var Zascha på den 9-årige vallak, Stanley e. Stakkato/ Calido. Parret leverede en suveræn fejlfri runde i tiden 66,06, og lagde sig i en rigtig god position i klassen. 

Lige efter Zascha, var det Andreas tur til at prøve kræfter med den udfordrende bane. Med sig havde han i dag 10-årige Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo. Også denne ekvipage leverede en overlegen præstation med en fejlfri runde. Dog var tiden noget langsommere, nemlig 72,88 sekunder og faktisk også den rytter med nul fejl, der brugte længst tid rundt på banen. Dermed blev det ikke til en individuel placering for Andreas og Billy Matador, men en imponerende fejlfri tur. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Billy Matador. Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen.

Da alle de 42 ekvipager havde prøvet kræfter med den 155 cm høje bane, lå det klart at Zascha endnu en gang sikrede sig en individuel top-10 placering. Hende og Stanley blev nemlig placeret som nummer syv i et meget stærkt felt bestående af blandt andet OL-aktuelle Harry Charles og Scott Brash

Senere på dagen skulle Andreas og Zascha ud i anden afdeling af holdkonkurrencen. Her var springene sat ét hul op, og dermed lød højden nu på 160 cm. Denne gang havde Zascha hoppen Primavera e. Mylord Carthago HN/ Cornet Obolensky med til start. Her leverede parret en vanvittig flot runde, men desværre med et enkelt nedslag. Dog var parret hurtige nok til en individuel placering som nummer 11. Ligeledes var Andreas til start, endnu en gang med Billy Matador. Ekvipagen red igen en flot tur, men også de havde et enkelt nedslag rundt på banen, og var desværre ikke hurtige nok til en individuel placering. 

Med holdkonkurrencen overstået, stod det klart at Istanbul Warriors var vinder af denne afdelings holdkonkurrence. Holdet bestod af Géraldine Straumann og Long John Silver e. Lasino/ San Patrignano Corrado, der red anden afdeling af holdkonkurrencen med nul fejl, Zascha Nygaard Lill på Primavera, der ligeledes red anden afdeling af holdkonkurrencen, dog med 4 fejl, Andreas Schou på Billy Matador, der red første afdeling af holdkonkurrencen med nul fejl og til sidst Zascha Nygaard Lill igen, denne gang på Stanley, der ligeledes red første afdeling af holdkonkurrencen med nul fejl. Dermed sluttede holdet med færrest fejl, nemlig i alt fire fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill og Stanley. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Efter denne 12. afdeling i London, ligger Istanbul Warriors på en foreløbig ottendeplads i holdturneringen med 181 point. På førstepladsen ligger Cannes Stars med 250 point, på andenpladsen er det Stockholm Hearts med 228 point og på tredjepladsen ligger Doha Falcons med 211 point. Nu venter de sidste tre afdelinger, før den endelige vinder kan findes. 

I dag gælder det LGCT Grand Prix, hvor springenes højde igen er sat op til 160 cm. Her er Andreas Schou igen at finde på startlisten med Billy Matador og Zascha Nygaard Lill med Stanley. Du kan følge med i stævnets start- og resultatlister lige her. 

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner