God start for Zascha i London

16-08-2024 21:07

Et stævne, der helt klart er værd at holde øje med i denne weekend, er det femstjernede springstævne i London, hvor to danskere er til start. Zascha Nygaard Lill har lagt flot ud med en top-10 placering

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill og den 11-årige Primavera blev placeret på en flot 8. plads efter to fejlfrie runder i dag til Longines turneringen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er bestemt ikke hver weekend, at vi har danske springryttere til start ved femstjernede stævner, men i denne uge er Andreas Schou og Zascha Nygaard Lill rejst over Nordsøen for at deltage i den prestigefyldte springturnering Longines Global Champions Tour i London. De to ryttere, der begge er en del af den danske bruttotrup i springning, har hver medbragt to heste, og de har fået en fin start på stævnet.

Dagens bedste danske resultat blev redet hjem af Zascha i CSI5* 145 cm, hvor hun på den næsten altid velspringende skimmel Primavera e. Mylord Carthago Hn/ Cornet Obolensky var fejlfri i begge faser i klassen. Det sikrede ekvipagen en 8. plads i det stærke felt af ryttere, der bl.a. rummede profilerede ryttere som den nyslåede olympiske mester Christian Kukuk, Christian Ahlmann, John Whittaker, Harry Charles, Malin Baryard-Johnsson og ikke mindst Oliver Fletcher, der vandt klassen i tiden 28.82 sek. mod Zaschas 33.33 sek. 

Zascha og Primavera er efterhånden ved at kende hinanden ret godt. Ekvipagen red deres første internationale stævne i 2021 og har siden arbejdet sig op i højderne, hvor de nu rider 160 cm høje Grand Prix-klasser. Deres hidtige bedste resultat er en sejr i 155 cm Grand Prix i Belgien i starten af 2024. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Yderligere fine runder
Andreas Schou er kort tid siden hjemvendt fra OL i Paris og er nu taget til London, men har dog ladt OL-hesten Napoli Vh Nederassenthof e. President/ Quasimodo Z blive derhjemme og slappe af. I stedet har han hestene Lady Corlina e. Casiro I/ Corlensky G og Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo med sig til London. I en anden CSI5* 145 cm klasse i dag, der var pointgivende for Longines Ranglisten gruppe D, red han en fejlfri runde på Lady Corlina. Klassen var uden omspringning, så det var tiden i hovedrunden, der var afgørende, og her var ekvipagen ikke hurtig nok til en placering. Det gør nu heller ikke noget at spare på kræfterne, for forhindringerne bliver sat 10-15 cm op lørdag og søndag. I samme klasse red Zascha og Stanley e. Stakkato/ Calido I en udmærket runde med en enkelt bom.

Med en fornuftig start på stævnet i dag har de to danske ryttere nu fået et udmærket udgangspunkt for de kommende dage, der byder på krævende Grand Prix-klasser. Søndag afgøres Longines GCT Grand Prix of London, og det bliver uden tvivl en spændende affære.

Resultatet i klassen, hvor Zascha blev placeret.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Dagens top-10 placering giver et godt udgangspunkt for weekenden for Zascha og Primavera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner