Datoer klar til Longines touren

15-02-2024 09:51

I en pressemeddelse har Global Champions annonceret datoerne og destinationerne for den prestigefyldte springturnering Longines Global Championsship tour for 2024

Copyright Ridehesten.com
Foto: Global Champions
Nyheden fortsætter efter annoncen

Longines Global Champions Tour er en international springturnering på femstjernet niveau med store præmiesummer. Holdversionen hedder Global Champions league og bliver kaldt springsportens ultimative holdkonkurrence. De to turneringer vil i 2024 finde sted på 16 destinationer, fordelt over tre kontinenter. Det skriver Global Champions, arrangørerne bag, i en pressemeddelse.

Sæsonen bliver åbnet i Doha inden længe, dvs. fra 29. februar–2. marts, inden turen går til det nordamerikanske kontinent med en runde i Miami 3.–6. april. Også storslåede arenaer i europæiske storbyer som London, Stockholm og Paris tages i brug, lige som turen også går til Asien med bl.a. et stævne i Shanghai

Finalen bliver afholdt i Abu Dhabi 24.–26. oktober inden sæsonens afslutning markeres med "playoff"–stævnet i Riyadh 20.–23. november.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou på Darc de Lux til EM i Milano i 2023. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som vi tidligere har skrevet om, har danske Andreas Schou meldt klar til start, både individuelt og sammen med holdet Team Istanbul Warriors. Sidste år blev det til en samlet 11. plads individuelt for Andreas og en 10. plads med holdet. Resultaterne var særligt, men ikke udelukkende, sikret sammen med Andreas' tophest Darc de Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus), men rytterne rider ofte på flere forskellige heste i turneringen henover året. Med over 36 millioner, svarende til mere end 268 millioner danske kroner, i præmiepenge er der i den grad noget at ride for.

I pressemeddelsen udtrykker Jan Tops, præsidenten bag LGCT, sin glæde og spænding for sæsonen og siger desuden:

– Vi er glade for at annoncere vores kalender for 2024, der indeholder nogle af verdens største byer og ikoniske destinationer. Vi er stolte over at kunne vende tilbage til Shanghai i et helt ny, specialbygget stadion. Det bliver endnu en travl og spændende sæson med topsport.

Set med danske briller vil vi særligt holde øje med Andreas Schou – og hvordan det går ham i LGCT- og GCL turneringerne kan du selvfølgelig følge med i her på Ridehesten.com.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen