Werth sejrede på DV-hoppe i Hagen

22-04-2023 13:44

Horses and Dreams Hagen: Med kvalifikationen til Nürnberger Burg-Pokal, har hele formiddagen stået i de unge dressurhestes tegn. Isabell Werth sejrede på en dansk guldmedaljehoppe, mens Nathalie zu Sayn-Wittgenstein havde comeback på den internationale scene 

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Blue Hors Fifty Cent. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Adskillige topheste har "trådt deres barnesko" i den præstigefyldte tyske dressurturnering, Nürnberger Burg Pokal , som er en turnering for dressurheste i alderen 7-9 år og på Prix St. Georges-niveau. Der var også flere lysende stjerner i dagens kvalifikation i Hagen, hvor der både var danske ryttere og danske heste til start. 

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein havde fornøjelsen af allerede at starte som nummer to i klassen som havde 32 startende. Med Blue Hors Fifty Cent e. Franzikus/Donnerball (opdr. Linda Falensteen & Martin Strande) havde hun en ganske fornuftigt tur uden øvelsesfejl. På trods af at Nathalie ikke har redet stævner siden 2019, så hjalp hendes store rutine i dag den urutinerede vallak rundt på banen og med 70.58% blev det til en niendeplads i et stærkt felt.

I 2020 var Isabell Werth på besøg hos Helgstrand Dressage for at købe heste til nogle af sine elever og i samme ombæring valgte østriske Victoria Max-Theurer at erhverve Skovens Tzarina e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Kirsten Bjerregaard Hansen og Jens Lund Pedersen) med henblik på, at Werth skulle ride hoppen. Den nu 9-årige guldmedaljehoppe havde sidste efterår stævnedebut med Werth og i dag debuterede ekvipagen så ved et udendørsstævne. 

Skovens Tzarina, der som 3-års blev årets dressurhoppe på Dansk Varmblods Eliteskue, er uddannelsesmæssigt godt på vej og kunne sagtens være et godt bud på Werths næste tophest, da hoppen viser talent for det samlede arbejde. I dagens Prix St. Georges Special lå ekvipagen på lige knapt 80% efter travprogrammet, men undervejs i skridten blev det noget spændt og Werth brugte sin enorme rutine ved at lave skridtpiruetten og galopanspringet før tid. Det samlede resultat blev 75.36% og det var der ingen andre, som kunne hamle op med.

I denne uge pendler Werth mellem stævnet her i Hagen og det internationale stævne i franske Fontainebleau, hvor hun umiddelbart klokken 15.15 skal ride Grand Prix Kür på Emilio. Rygterne lød på at hun derfor ikke ville være med til præmieoverrækkelsen her, da hun havde et fly hun skulle nå. Det holdt dog ikke stik, for hun forblev her i Hagen og gav Tzarina den oplevelse at være med til præmieoverrækkelse. Hoppen var særdeles tændt og prøvede flere gange at tyvstarte æresrunden, men Werth lader aldrig en god træningsmulighed passere. I stedet for bare at ride ud da Tzarina blev lidt vild, valgte Isabell at fortsætte med at ride flere runder, mens hun klappede den varme hoppe, så den til sidst blev helt tilpas med at være derinde.

På andenpladsen fulgte finske Emma Kanerva og Don Domingo 7 e. Dimaggio 2/Don Davidoff 2 med 74.14%, mens tredjepladsen blev indtaget af tyske Raphael Netz med Finest Black Lady e. Finest/Royal Highness, der tidligere har været ejet af Helgstrand Dressage og blandt andet deltaget i DRF's championatsfinaler. 

Tyske Anna-Christina Abbele og den kårede hingst, Gørklintgårds Shaolin DWB e. Gørklintgårds Santos/Quaterback (opdr. Jørgen Ravn), var også til start og de opnåede 68.12%.

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Anna-Christina Abbele og Gørklintgårds Shaolin DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen