– Vejret var med os i dag

10-08-2024 20:32

Vallensbæk Rideklub er i denne weekend værter for et landsstævne i springning, og hvor gårsdagen bød på kraftige regnskyl, var vejret - ligesom niveauet hos rytterne - i top i dag

Copyright Ridehesten.com
Emilie Louise Weilsby og Quincy vandt en af dagens høje klasser i Vallensbæk. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Både ponyer og heste er i denne weekend inviteret til landsstævne hos Vallensbæk Rideklub, hvor der i dag har været MA1* og S1* for ponyer, der gav mulighed for en DM-kvalifikation, samt et væld af klasser for hestene. Vallensbæk Rideklub var for mange år tilbage ofte værter for landsstævne i springning, men gennem de senere år har der været pause for afholdelsen af springstævner. Sidste år blev den tradition genindviet, og nu er der altså igen springlandsstævne i den sjællandske rideklub. 

Stævnet har indtil videre, trods fredagens mindre vejrudfordringer, været vellykket, og stemningen har været god, lyder meldingen fra sekretariatet, hvor stævneleder Emilie Rosengren Johansen har haft travlt dagen igennem.

Der har været gang i den, men det er gået godt. Vi har fået ros fra rytterne, og banen har heldigvis holdt til vejret og er ikke blevet for våd. Dygtige Rasmus Rise er banebygger til stævnet og har bygget super gode baner, som rytterne har taget godt imod, lyder det fra Emilie, der er formand for springudvalget i Vallensbæk. 

Vi er noget trætte efter en hektisk dag, der startede tidligt i morges, men det er det hele værd, når det går godt, siger hun også.

Nyheden fortsætter efter annoncen

God ridning dagen igennem
Niveauet har generelt været højt hos rytterne, og der er blevet vist pæn ridning, fortæller stævnelederen, Emilie, også til Ridehesten. 

I MA1* springningen for heste var der 15 ryttere til start, og det var ikke nok at være fejlfri, hvis man ønskede at blive placeret. Hurtigst med nul fejl over de 135 cm høje forhindringer var Emilie Louise Weilsby og Quincy e. Quirado/ Cartani, og tiden 80.34 sek. sikrede dem 1. pladsen. De blev efterfulgt af Lærke OlesenHHS Toronto e. Cavalier/ Don Juan de La Bouverie, der var lidt over tre sekunder langsommere på den krævende bane. Carla Sandberg Nielsen og Calburry Z e. Canterburry/ Casmir Z red i tiden 86.37, hvilket resulterede i en 3. plads.

I dagens højeste klasse, S1*, blev forhindringerne hævet ti centimeter, og her lykkedes det kun en enkelt rytter at ride fejlfrit. Det var Maria Hjorth Frederiksen og Dansk Varmblodshoppen Dublé e. Diamant de Semilly/ Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen), og de vandt derfor klassen. På 2. pladsen var MA-klassens vinder Emilie Louise Weilsby og Quincy at finde, der denne gang fik fire fejl, men altså kunne tage endnu en placering med hjem fra dagens stævne. Jessica Toelstang og SP Camoral e. Casall blev nr. tre, også med fire fejl. 

I morgen venter endnu en stævnedag, hvor ponyrytterne igen kan prøve kræfter med MA1* og S1*-niveau, mens hestene kan gå klasser fra LA1* til MA2*. Det bliver altså endnu en livlig dag på stævnepladsen, forhåbentligt med mere tørvejr og god ridning. I sekretariatet hos Emilie og de andre arrangører er det også snart sengetid, for i morgen går det igen løs før kl. 7.00.

Start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner