UVM-deltager købt på Følauktion Jylland

09-09-2024 15:45

Video: Carl-Christian Savola fik ros for sin måde at ride Hedelunds Fellini på i B-finalen. Verdensmesterskaberne har været en stor oplevelse, fortæller han

Copyright Ridehesten.com
Carl-Christian Savola og Hedelunds Fellini. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Opdrætter af Hedelunds Fellini e. Franklin, Rikke Kvist solgte ham som føl på Følauktion Jylland til Per Skjærbæk. I sidste uge havde beriderelev Carl-Christian Savola, 23 år redet hesten ved UVM i Ermelo for det danske team i 7-års klassen.

Det lykkes ikke at komme ind i finalen blandt årgangens 15 bedste heste, men Carl-Christian fik ros for sin måde at ride på. Fellini fik ros for især sin galop, hvor Fellini fik sin topscore på 7,5, men en bemærkning om, at hesten mangler selvbæring i trav. Det er et styrke spørgsmål, og som CC forklarer i det videointerview, man kan se her i nyheden, så forventer han, at det kommer på plads inden for de næste par år.

– Vi føler, at når du kan få hesten i egenbalance, så er det en meget elegant hest med meget potentiale til fremtiden, afsluttede dommerne. 

Det er Carl-Christian selv, som har uddannet Fellini de senest to år, og han ser frem til at fortsætte samarbejdet med den specielle hest.

Dansk Varmblod region 4, 5 og 6 er gået sammen om at arrangere Følauktion Jylland på Vestbirk Ridecenter den 14. september, hvor ca. 50 føl udbydes til salg. Det kan du læse meget mere om her

Se Carl-Christians udtalelse om UVM-oplevelsen i videoen herunder:

/ Dansk Varmblod. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen