Ungdomsrytterne viser flotte takter

13-04-2023 18:00

Annika Knudsen Lorentsen

Netop nu er det højsæson for de unge dressurryttere, som i den grad får vist det danske flag ved de store stævner rundt om i Europa

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er en ganske god grund til, at de unge danske dressurryttere i disse uger er særdeles aktive ved internationale stævner rundt omkring i Europa. 

Stævnet i Sint-Truiden i sidste weekend og stævnerne i Tolbert og Le Mans den kommende weekend er nemlig indledende iagttagelsesstævner. Her vil landstrænerne, sammen med rytternes personlige trænere, danne sig et indtryk af, hvor den enkelte ekvipage står lige nu og her i starten af udendørssæsonen. De vil desuden se på, hvad der kan sættes fokus på i det fortsatte arbejde frem mod de større begivenheder i 2023.

Som noget helt særligt, rider  flere af vores unge dressurryttere  i mere end én alderskategori. Det er der flere gode grunde til ifølge Elitesportschef i dressur, Anne-Mette Binder.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Nogle af rytterne har heste, som rent niveaumæssigt passer bedre til et højere niveau – eller som kan gøre det godt på flere niveauer. Andre ekvipager klarer sig utroligt godt i sin retmæssige aldersgruppe, og nyder godt af udfordringerne, de får der. Fælles for dem alle er dog, at målet er det samme; nemlig at gøre overgangen mellem rytterkategorierne – og dermed også sværhedsgraderne – lettere og mere overskuelige.

Denne tilgang har siden 2022 været et særligt fokusområde for Elitedressurens holdledere og landstrænere i ungdomsdressuren, der arbejder tæt sammen om opgaverne hen over året.

Læs mere på Dansk Ride Forbund.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner