Ung dansk rytter fejlfri i debut til Longines-stævne

10-08-2024 10:34

Ungrytter Molly Øvlisen Fisher rider i denne weekend til det prestigefyldte Longines Global Future Champions, hvor hun i går debuterede på 145 cm-niveau - endda med en topplacering til følge

Copyright Ridehesten.com
Molly Øvlisen Fisher blev i går placeret som nr. 2 i sin første 145 cm klasse. Det skete til et Longines talentstævne i Holland. Molly er længst til venstre på makkeren Casirus. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Valkenswaard i Holland ligger Longines Tops International Arena, og her får udvalgte unge springryttere med fremtidspotentiale mulighed for at ride internationalt stævne under navnet Longines Globale Future Champions. Longines selv beskriver med prangende ord stævnet som værerende et sted, hvor "morgensdagens stjerner kan fremvise og udvikle deres talent på en verdensklasse scene. Både hest og rytter fra den næste generation vil drage fordel af de fantastiske faciliteter på Tops International Arena med muligheden for at ride to heste til arrangementet." Netop dette har den unge danske springrytter Molly Øvlisen Fisher fået chancen for, og hun er derfor rejst til Holland med to heste, hvor hun skal konkurrere i op til 145 cm. 

Hun var til start i gårsdagens ungrytterklasse 145 cm, der fungerer som kvalifikation til ungrytternes Grand Prix. Der var spændning til det sidste, da Molly på Casirus, en 15 år gammel vallak, i lang tid var eneste fejlfrie ekvipage. Den andensidste rytter, belgiske Kasper de Boeck, red dog også en fejlfri runde og var tilmed hurtigere. Derfor blev det til en 2. plads for den danske rytter, der i øvrigt debuterede i 145 cm i klassen. 

Klassen var meget spændende, og de måtte i sidste ende se sig slået, lyder det fra Mollys mor, Annemette Øvlisen, der er med sin datter til stævnet.

Copyright Ridehesten.com
Mollys træner, Peter Flarup, har været til start til OL i Paris på Fascination. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Træner hjem fra Paris
Molly havde heldigvis sin træner med på sidelinjen, da der skulle debuteres. Hun undervises af Peter Flarup, fortæller Mollys mor. Han er netop hjemvendt fra OL i Paris, hvor han var til start i militaryrytternes mesterskab. Heldigvis for Molly havde han tid til at tage med til Holland.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Spændende weekend venter
Molly har foruden Casirus også den noget yngre hoppe, nemlig den 7-årige Silverteal Indigo, med sig til stævnet. Ekvipagen er sammen til start på CSI2*-niveau, hvor de rider 120 og 125 cm. De blev desværre elimineret i går, men har en chance til i dag. Derudover skal Molly og Casirus selvfølgelig også i aktion igen, når de i dag skal ride anden kvalifikation til ungrytters Grand Prix, og hvis de her lykkes med at levere endnu en god runde, får vi dem også at se i søndagens finale.

Klassens resultat. Start- og resultatlister.

(Opdateret 17:42)

I dag, lørdag, red Molly og Casirus endnu en fejlfri runde, og de er dermed kvalificeret til Grand Prix-finalen for ungrytterne. Den skal de ride i morgen, søndag, hvor den sidste dag af Longines Global Future Champions-stævnet skal afvikles. Dagens fejlfrie runde sikrede dem en placering som nr. 6  i feltet.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
21-årige Molly ses her på en anden hest til Bækgaarden Horse Festival. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen