Udelukkelse af Carina Cassøe Krüth

28-08-2024 16:01

Der er nu truffet en endelig afgørelse i sagen om dressurrytter Carina Cassøe Krüth, som i første omgang blev idømt en bøde af Dansk Ride Forbund efter den særdeles omtalte ridevideo. Nu er hun foruden bøden udelukket fra alle aktiviteter i forbundet i otte måneder frem

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth har fået otte måneders karantæne. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det skabte røre både indenfor og udenfor hesteverdenen, da Dansk Ride Forbund frem mod OL fik tilsendt en træningsvideo af Carina Cassøe Krüth. Hun blev indberettet til Dansk Ride Forbunds disciplinærudvalg, der valgte at tildele hende en bøde på 5000 kr., men senere hen blev hun midlertidigt udelukket fra international stævnedeltagelse, indtil der var truffet en endelig og mindre forhastet afgørelse. DRF's bestyrelse bad herefter forbundets Appeludvalg om at se på sagen, og i dag er den endelige beslutning så taget. Det betyder, at Carina Cassøe Krüth frem til 28. april 2025 er udelukket fra alle konkurrencer og aktiviteter under Dansk Ride Forbund.

I det officielle dokument, som beskriver kendelsen, står der bl.a. følgende:

Nyheden fortsætter efter annoncen

"Disciplinærudvalget har den 31. juli 2024 truffet afgørelse i sagen og pålagt Indstævnte en bøde på kr. 5000. Sagen er indbragt for Appeludvalget af Appellanten den 12. august 2024 med anmodning om at revurdere disciplinærudvalgets afgørelse af 31. juli 2024, da bestyrelsen i Appellanten umiddelbart finder, at afgørelsen synes for mild." 

"Ud fra en konkret og individuel vurdering af sagens samlede omstændigheder finder Appeludvalget, at Disciplinærudvalgets afgørelse af 31. juli 2024 skal stadfæstes, dog med den ændring, at Indstævnte tillige idømmes en karantæne, hvorefter Indstævnte udelukkes fra alle konkurrencer og aktiviteter under Dansk Ride Forbund i en periode på 8 måneder. Karantænen løber fra datoen for Appeludvalgets afgørelse og indtil den 28. april 2025."

Dokumentet er underskrevet af Appeludvalgets medlemmer. Det drejer sig om Henrik Tofte Olesen, Pernille Nordskov, Lars Langhoff og Hanni Toosbuy Kasprzak samt advokat og formand for udvalget Carsten Lorentzen, der oplyser til Ridehesten, at han som den dømmende instans ikke har flere kommentarer til sagen.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera til et stævne i Rotterdam tidligere i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner