Cassøe Krüth-sagen er afgjort

06-08-2024 15:23

Trine Askjær-Jørgensen

Dressurrytter Carina Cassøe Krüth valgte som bekendt at trække sig fra sin OL-reserveplads, fordi DRF havde modtaget en træningsvideo, der gjorde, at de med det samme indberettede hende til forbundets disciplinærudvalg. Nu er der faldet afgørelse i sagen

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I starten af juli kom det frem, at dressurrytter Carina Cassøe Krüth var blevet indberettet til Dansk Ride Forbunds disciplinærudvalg på baggrund af en video, der var kommet forbundet i hænde i forbindelse med udtagelsen af ryttere til det danske dressurhold til OL i Paris.

Oprindeligt var Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera blevet valgt, men søndag aften inden udtagelsen modtog DRF en træningsvideo af parret, som fik forbundet til at reagere, og pladsen som reserve blev i stedet tildelt Nadja Aaboe Sloth.

Videoen viste ifølge formand for DRF, Dan Boyter, indhold, der er i strid med DRF's fælles bestemmelser, og medførte altså den 8. juli en indberetning til disciplinærudvalget.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nu er sagen så afgjort, og på rideforbundets hjemmeside, hvor igangværende og afsluttede sager i disciplinær- og appeludvalgene fremgår, kan man blandt andet læse følgende:

"Disciplinærudvalget finder, at det skete ikke kan henføres til simpel uagtsomhed. Anvendelsen af pisk er, som det også fremgår af videoen, sket med vilje og derved med forsæt."

"Når henses til Indklagedes erfaring, position, alder m.v. finder Disciplinærudvalget efter en konkret og individuel vurdering, at der er tale om en alvorlig overtrædelse af det adfærdskodeks, som gælder for håndtering af heste. Ved sanktionens fastsættelse har Disciplinærudvalget imidlertid valgt at tillægge det betydning, at det passerede er sket for mere end 2 år siden, at den, der har indsendt videoen, ikke har fundet anledning til nærmere at begrunde baggrunden herfor, og at Indklagede ikke tidligere har modtaget sanktioner. På den baggrund er sanktionen fastsat til en bøde på 5.000 kr."

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera til DM i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner