Tysk dominans i 6-års finalen

11-08-2013 15:29

UVM i Verden |  Igen i dag blev det en lidt overraskende finale, hvor flere topkandidater skuffede og andre strålede. Det blev et opgør mellem tyske og hollandske heste, og alle medaljerne gik til Tyskland

I 6-års finalen var de første ni placerede heste alle tyske og med Donnerhallblod. De tre medaljer gik til tre tyske ryttere.

Guldmedaljevinderen Eva Möller, som også vandt guld sidste år med Sa Coeur e. Sir Donnerhall, fortalte, at hun oplevede lidt mere pres i år, da hesten i mellemtiden er solgt på PSI-auktionen og nu tilhører russiske ejere, som gerne vil opnå det bedste resultat. Derfor blev hun lidt skuffet over sig selv i finalen, da det var rytterfejl, at changementerne ikke blev så problemfri som ønsket og som hesten normalt ikke har problemer med. Hendes distance til sølvmedaljevinderen er på 0,12 point.

Damon Hill-datteren Damons Delorange tog under Helen Langehanenberg sig af sølvmedaljen præcis som hendes søster Damons Divine gjorde for to år siden. De to helsøstre havde igår en helbror, Damons Satelite, i 5-års finalen. De tre helsøskende er opdrættet og ejet af familien Becks, der også ejer hingsten Damon Hill. Helen fortalte på pressemødet, at selv om de tre helsøskende er lidt forskellige i type, så er de utroligt ens at være og at ride, fordi de har denne samme fremragende indstilling og arbejdsvilje.

Hingsten Dimaggios afkom besatte i finalen tredje-, fjerde- og sjettepladsen! Bronzen gik til Discovery, der blev flot redet af Heiner Schiergen, som udtryke sin glæde over, at hesten endeligt gik optimalt og fik de point, som den fortjente.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen