Tre TREC kurser i træk

23-03-2014 07:49

Over de næste to uger holder Dansk Rideforbund tre kurser i TREC i henholdvis Slagelse, Hinnerup og Egum.

Kurserne foregår som følger:

29. marts i Slagelse Rideklub – sidste tilmelding 25. marts
30. marts i Hinnerup Rideklub - sidste tilmelding 25. marts
5. april i Egum Rideklub – sidste tilmelding 28. marts

Kurserne er for alle. Det kan være rideklubsrepræsentanter – der ønsker mere viden om aktiviteten, om hvordan man holder TREC stævner, og om hvordan man dømmer i TREC – interesserede ryttere eller undervisere, som overveje at inkorporere TREC elementer i deres lektioner.

TREC blev opfundet i 1970’erne i Frankrig, hvor turistindustrien arrangerede masser af guidede ture i naturen. For at uddanne guiderne blev de testet i en række prøver, som udfordrede deres evner til at bevæge sig sikkert i naturen.

Nutidens TREC er en aktivitet på tre ben. Den første test er et orienteringsridt på maks 14,9 km, der skal gennemføres med en hastighed på 8-12 kilometer i timen. Den næste er en gangartstest, hvor rytteren skal ride sin hest i en 100 meter lang lige linje, først i en jævn galop og derefter tilbage igen i en afslappet, jordvindende skridt. Den tredje og sidste test er en forhindringsbane, hvor der lige nu er op til 33 forskellige forhindringer at vælge imellem. Det kan være tilbagetrædning mellem bomme, at åbne og lukke en låge eller at ride under lavthængende grene.

Der gives point mellem 0 og 10.

- Ideen er at uddanne både heste og ryttere sådan, at de kan og tør ride sikkert i naturen. Det drejer sig om at kunne styre og aflæse hesten. Den, der har mest kontrol over sin hest – som skal være lydig, kvik og afslappet - vinder, siger Dorte Nørskov, som er ansvarlig for TREC kurserne hos Dansk Rideforbund.

TREC er åbent for alle hestetyper og former for optømning.

- Det er lige fra shetlænder til shire, og hvis man har lyst, kan man ride i en rebgrime, siger Dorte Nørskov.

Tilmelding på rideforbundets hjemmeside – HER.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner