Tre nye DRF-mestre i ponydressur fundet

04-09-2016 22:28

Det blev en særdeles våd omgang, da de nye Danmarksmestre for alle tre pony kategorier skulle findes. Vejret for dog ingen hindring for Maja Emilie Leth, Sara Aagaard Hyrm og Louise Christensen, som alle hev en guldmedalje med hjem i hver deres kategori

Allerede fra morgenstunden da kat. III ponyerne åbnede dagen, havde vejrguderne valgt ikke at bakke op om Hovgaard Rideklub, da stort set hele dagen stod på regn. Selvom nogle ryttere nærmest red i skybrud, red de unge ekvipager stadigvæk op til deres absolut bedste. Regnen stoppede desværre ikke inden præmieoverrækkelserne begyndte, hvilket betød at de måtte holdes inddørs og æresrunderne blev i skidt eller kort trav.

For weekendens aller mindste ponyer, kat. III var der ingen tvivl om hvor der løb af med det danske mesterskab. Magic Manipu er en særdeles god og gammel kending i ponydressuren, da hoppen tidligere er blevet nordisk mester for kat. II ponyer. I år var det dog Maja Emilie Leth som sad i sadlen på hoppen og kunne modtage titlen som Danmarksmester for kat. III ponyer med samlet 141,955%. Efter to dage med placeringer som nummer to, blev det også til en sølvmedalje til Amalie Smila Thomasen på Thers Hey Harlekin (OS) med samlet 139,823%, mens kun 10-årige Josephine Gert Nielsen sad i sadlen på Schiwago og red en bronzemedalje hjem med samlet 138,389%.

Der var ikke den mindste tvivl om hvilken ekvipage som tog sig af guldmedaljen for kat. II ponyer. Sara Aagaard Hyrm og FB Gangster lod ikke nogle af deres konkurrenter komme i nærheden af deres kür som blev bedøm til hele 76,125%, som var med til at sikre til Danmarksmesterskabet med samlet 222,356%. Det blev til en sølvmedalje for Alexander Yde Helgstrand og Jumanji, efter at have placeret sig som nummer tre alle dagene, med en afsluttende kür som blev redet med et meget stort overblik, der samlet gav 217,126%. Der var heller ingen svinger i valsen for Caroline G. Falkenskov og Traeumer, som bibeholdt deres tredjeplads igennem hele weekenden og derved kunne få hængt bronzen om halsen med samlet 212,973%.

Med en kür der blev bedømt til intet mindre end 78,551% satte Louise Christensen og Vegelin's Goya er stor streg under at de er Danmarks bedste kategori I ekvipage, da ridtet var med til at trække for konkurrenterne og give dem titlen som Danmarksmestre 2016 efter tre dage med en samlet procent på 227,551. Nærmeste konkurrent blev Sara Aagaard Hyrm som kunne få sin anden medalje hængt om halsen. Denne gang var medaljen dog "kun" sølv da hun og Der Harlekin B samlet opnåede en score på 224,41% over weekenden. For at fuldende det hele kunne Kristian Würtz Green på Lilo L få hængt bronzen om halsen med samlet 223,553%, hvilket gjorde at de tre medaljer blev delt ud til en stor del af det sølvvindende EM hold.

Ved DRF Stil Cup blev det kat. III ponyen Sascha med Martine Hildan i sadlen, som samlet vandt cuppen og stor stil foran deres nærmeste konkurrenter, da de opnåede 305,351% over de to seneste dage. Nærmeste konkurrent blev Signe Grimbühler på Bontje med 291,536%, mens William Heldgaard på Gismo samlet blev nummer tre med 289,592%. Ved at rette henvendelse til Nathalie Horse Care kan deltagerne få deres præmier.

Copyright Ridehesten.com
Vinder af Sydbank Cup for kat. I ponyer, Mathilde Louise Møller på Kro's Indian Blue Eyes

Der har været rigeligt at forskellige klasser igennem weekendens løb og for dem som ikke var kvalificeret til DM individuelt blev der afholdt Sydbank Cup for både kat. I og II. Førstepladsen for kat. II ponyerne blev indtaget af Emmelie Staal Seehagen på SS Pinpin med 199,49% over de tre dage, mens vinderen for kat. I blev Mathilde Louise Møller på Kro's Indian Blue Eyes med 206,696%.

Se alle resultater HER

Læs meget mere om mesterskabet i det næste nummer af Ridehesten.

Ridehestens fotograf var tilstede både i fredags og i dag. Husk at se billederne på Ridehesten.com allerede fra i morgen!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen