Tre danske ryttere videre i finalen

14-07-2023 20:41

Mille Albinus Hjermitslev

Fredag ved EM i Gorla Minore formåede én childrenrytter og to ungryttere at ride sig i finalen blandt de 30 bedste

Copyright Ridehesten.com
Emilie Mosegaard Christiansen og Syvhøjegårds Enzo. Foto: Privat

Fredag morgen skulle children-rytternes holdkonkurrence afgøres ved europamesterskaberne i Gorla Minore, Italien. 

Det danske hold var ikke gået videre, men der var danske ryttere til start individuelt. For dem gjaldt det om at kvalificere sig til søndagens finale for de 30 bedste ryttere. De to bedstplacerede danske ryttere Malou Therese Mulbjerg Larsen og Emilie Sehested Boll var begge placeret udenfor top-30 forud for dagens runde, så der skulle helst en fejlfri runde til, hvis de skulle gøre sig håb om en finaleplads. 

Det lykkedes for Emilie Sehested Boll og Madea e. Heartbeat/ Racot (opdr. Herluf Christensen) at ride fejlfrit, hvilket betyder, at de nu ligger nummer 28 med 8 fejl i alt. Det betyder ligeledes, at de har kvalificeret sig til finalen. 

Desværre blev det ikke til en finaleplads for Malou Therese Mulbjerg Larsen og Champagne KS e. Connor/ Common Sense (SWB), der endte som nummer 39 efter et flot mesterskab.

Finalen i europamesterskabet for children finder sted lørdag eftermiddag. 

Copyright Ridehesten.com
Emilie Sehested Boll og Madea. Foto: Privat

Ungrytterne skulle i dag ride holdfinalen ved EM. Holdet bestod af Sophia Studd, Mie Stuhr-Petersen, Emilie Mosegaard Christiansen og Maria Barnewitz Schou. Holdet endte som nummer ni i mesterskabet og holdte derfor samme position, som de havde haft forinden. 

Der var generelt mange fejl i dagens klasse, men to danske ryttere red banen med kun en enkelt bom. Den ene var Sophia Studd og Holsteins Matina e. Party Dance/ Charmeur (opdr. Familien Holstein), der endte med 15,98 fejl samlet efter de tre første runder og en placering som nummer 30. Det betyder, at de lige akkurat kvalificerede sig til finalen

Mie Stuhr-Petersen og Vincel e. Valentino 240/ Fabriano holdte også sin flotte stime og sluttede i dag med fire fejl. Det giver 9,93 fejl samlet og en placering som nummer 16 inden søndagens finale.

Det bliver spændende at se, om ekvipagen kan holde det flotte niveau og ende indenfor top-20. 

Start- og resultatlister

Copyright Ridehesten.com
Mie Stuhr-Petersen og Vincel ved CSI Uggerhalne 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen