Totilas er færdig i sporten

18-08-2015 17:04

Ditte Faber

En skade er nu blevet den endelige bremse for den berømte hest Totilas. Ejerne har meddelt, at Totilas ikke vender tilbage til sporten 

Copyright Ridehesten.com

Det er netop offentliggjort i en pressemeddelelse, at Totilas, en af de mest omtalte dressurheste nogensinde, ikke vender tilbage til sporten. Den beslutning har familien Rath Linsenhoff og medejer Paul Schockemöhle taget efter, at en undersøgelse i sidste weekend viste, at Totilas har en knogle ødem. Det skriver det tyske magasin St. Georg.

- På grund af denne skade har vi besluttet, at Totilas ikke vil vende tilbage til sporten i fremtiden, lyder det fra ejerne i pressemeddelelsen.

Selvom Totilas har været skadet utallige gange de seneste år, er beslutningen noget, der vækker ærgrelse i den tyske hestesportsverden. Direktøren for den tyske olympiske ride komité, DOKR, udtrykker således medfølelse med Totilas ejere og ikke mindst rytteren Matthias Alexander Rath.

- Vi håber, at Matthias kan komme tilbage på toppen med sine unge heste meget snart, siger Dr. Dennis Peiler.

Totilas opnåede tredobbelt VM-guld med Edward Gal i sadlen. I 2010 blev den berømte hest så købt af Paul Schockemöhle for et ukendt, dog efter sigende, astronomisk millionbeløb. Med den nye rytter Matthias Alexander Rath er det aldrig blevet til nyt VM-guld, men ekvipagen har erhvervet sig en sølvmedalje ved EM for hold i Rotterdam 2011 og én bronze ved EM for hold i Aachen 2015.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing