Tophest til Helgstrand

03-06-2016 10:29

Britt Carlsen

Andreas Helgstrand har fået en tophest i stalden: - Det er en sindsyg god hest, fortæller Andreas med begejstring, og han arbejder på at få hesten DM-klar

Copyright Ridehesten.com
Sieger Hit er tilbage i stalden hos Andreas Helgstrand.

Andreas Helgstrands nye tophest er dog en gammel kending. Det er den internationale Grand Prix-hest Sieger Hit e. Sandro Hit/Donnerhall. Andreas kender den tidligere fløjhingst i Oldenburg og Dansk Varmblod særdeles godt, for det var ham, der gav hesten dens første uddannelse på vejen mod Grand Prix. Sieger Hit er nu 11 år og vallak, men fortsat ejet af Jens Peter Aggesen. Sieger Hit Grand Prix debuterede internationalt i december 2015 med tyske Juliane Brunkhorst, men nu er den brune vallak tilbage i stalden i Vodskov.

- Det er en sindsyg god hest, noget af det bedste jeg har siddet på, fortæller Andreas med begejstring. Målet er at få ekvipagen kvalificeret til deltagelse ved DM ved at deltage i et internationalt stævne næste weekend i Tyskland. Det falder desværre sammen med UVM-udtagelsen på Vilhelmsborg, hvor Andreas har UVM-sølvvinderen Fiontina til start, men vi SKAL have det hele til at lykkes, understreger han.

Der er travlhed hos Helgstrand Dressage, og stor efterspørgsel på talentfulde heste. Andreas har netop solgt 7-årige Esperance e. Sorento til den svenske OL-rytter Tinne Vilhelmson Silfvén. Esperance vandt DRF's championatsfinale i oktober sidste år ved Odense Horse Show og har senest, sammen med Betina Jæger, slået den hollandske elite ved UVM-udtagelsesstævnet i Ermelo. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing