Til VM som eneste dansker

22-07-2014 15:52

Danmark har kvalificeret fire militaryryttere til WEG, men sender kun én af sted - danmarksmester Peter Flarup 

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup - og måske Solos Landtinus-datteren Calista E, som han her er til VM i Lion d'Angers på - kan sætte kursen mod VM.

Når VM i military løber af stablen i Normandiet til august, er Peter Flarup endnu en gang klar til at repræsentere Danmark i en af verdens største military-arenær – denne gang i sadlen på enten Calista E eller CTS Twin Peaks.

VM afvikles på den internationale militarysports 4-stjernede niveau, som Peter er den eneste aktive danske rytter med erfaring i – hele otte gange har han gennemført konkurrencer på dette niveau. Per er også eneste danske rytter, der er kategori A på internationalt niveau, hvor A er højeste niveau, og kategori D er det laveste niveau.

Flarup eneste dansker ved VM 
Selvom fire danske militaryekvipager har klaret minimumskravet til VM, har Dansk Ride Forbund valgt kun at sende Peter Flarup til Normandiet.

- VM rides på verdens højeste niveau, og det er kun ekvipager med stor international erfaring, der kan klare dette niveau. Vi har nogle rigtig gode danske ekvipager, som præsterer godt på den internationale scene, men det er kun Peter Flarup der har erfaringen med dette niveau. Selvom tre andre har klaret minimumskravet, ville det ikke være forsvarligt, at sende dem afsted. Som forbund har vi et stort hesteetisk ansvar, og derfor skal vi være sikre på, at de heste, vi sender ud på de store internationale baner, også er klar til opgaven. Men med de takter, som Hanne, Thomas og Vicky (Hanne Wind Ramsgaard, Thomas Jensen og Vicky Mathiesen, red.) har vist, er jeg sikker på, at de og andre danske ryttere også kan blive klar til de helt store baner, hvis de fortsætter som nu, siger Lars Terkildsen, elitekoordinator og holdleder i military.

Dansk military på vej mod nye højder 
I februar 2014 præsenterede Dansk Ride Forbund en masterplan for eliesporten over de kommende år. Her er målet, at Danmark skal stille med et hold ved EM i 2015. Det betyder, at ekvipagerne skal arbejde målrettet med at oparbejde en solid international erfaring og opklassificering, hvilket blandt andet kommer ved opfyldning af MER-krav i internationale klasser. Opfyldning af MER giver rytterne mulighed for at blive opkvalificeret – eks. fra 1-stjernet til 2-stjernet niveau. Rytterne skal også have erfaring fra internationale nationsspringninger (CICO3*).

 De danske ryttere har virkelig taget opgaven på sig og ydet en stor indsats, for at få international erfaring og flere internationale klasser med MER. Hvis de fortsætter i samme stil, har jeg stor tro på, at vi når målet om EM-deltagelse med et landshold til næste år, siger Lars Terkildsen.
 

Kilde: DRF

Info

Den danske A-trup i military

(Verdensranglisten/Internationale MER-klasser/FEI-kategori)

Peter Flarup Nr. 97/152 point 76 (otte 4*) A
Hanne Wind Ramsgaard Nr. 355/65 point 12 D
Thomas Jensen Nr. 1054/18 point 6 D
Vicky Mathiesen Nr. 1447/10 point 10 D

VM i military
Den 28. – 31. august afvikles verdensmesterskaberne i military ved WEG i Normandiet.

Dressuren afvikles den 28. og 29., mens terrænet indtages den 30. og ridebanespringningen afvikles den 31.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen