Ti hingste med over 800 point

23-11-2015 16:32
Avl

De 14 unge hingste, der i dag afsluttede 35 dages prøveophold på Tørring Ridecenter, var i sprudlende humør ved den afsluttende prøve

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy.

Fire springbetonede 3-års hingste, seks dressurbetonede 3-års hingste og fire dressurbetonede 4-års hingste aflagte i dag eksamen på Tørring Ridecenter, hvor de under ledelse af Torben Frandsen har været til 35 dages afprøvning. To af de dressurbetonede 3-års hingste blev også afprøvet i springning for at kunne imødekomme kravene til kåring i Tyskland.

Fem af de seks dressurbetonede 3-års hingste bestod prøven med et samlet resultat på 800 point eller derover. Her blev vinderen Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/Milan fra Dorthe og Hans Jørgen Hoeck med 889,5 point.

Copyright Ridehesten.com
Frodo Ask.

Hos de fire springbetonede 3-års hingste opnåede tre et samlet resultat på over 800 point, og her blev vinderen Frodo Ask e. Favorit Ask/ Coronado, der blev erhvervet af Christel Worre-Jensen på Forårsauktionen ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i år. Frodo Ask sluttede prøven med et samlet resultat på 822 point.

To af de fire dressurbetonede 4-års hingste opnåede et godkendt prøveresultat, og her var det Blue Hors Farrell e. Fürstenball/Dacaprio, der med 856,5 point fik højeste score.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Farrell.

De to testryttere, Bjarne Mark i springning og Dennis Fisker i dressur, havde allerede prøvet hingstene ved midtvejsprøven, men afgav først deres karakterer i dag. De hingste, der har opnået et samlet resultat på minimum 800 point, kan stille til kåring ved Dansk Varmblods hingstekåring i marts 2016 med henblik på færdigkåring. For de hingste, der har opnået mellem 700 og 800 point gælder det, at Avlsledelsen kan tildele dem yderlige 1-års bedækningstilladelse i forbindelse med hingstekåringen.

Se de samlede resultater for alle hingste HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen