Thomas lever af sin passion for hestene

13-08-2024 12:11

Thomas Johnsen er 33 år gammel, født og opvokset i Sønderjylland, uddannet frisør men lever nu af sin kærlighed for hestene på det, der tidligere var Kolding Hingstecenter

Copyright Ridehesten.com
Thomas Johnsen, der til dagligt driver Qhorses-Denmark, lever af sin passion for hestene. Foto: Privat.

For et år siden flyttede Thomas og hestene ind på Birkemosevej i Kolding. Et sted, der tidligere er kendt som Kolding Hingstecenter. Her var planen at starte op som selvstændig rytter, bygge et sted op og starte en karriere, der var drevet af kærligheden til hestene. Det er i dag blevet til virksomheden Qhorses-Denmark, der hovedsagligt uddanner og sælger dressurheste i alle aldre og på alle niveauer. 

Thomas startede som mange andre børn med at ride i en alder af syv år. Her startede han på den lokale rideskole, og kunne hurtigt mærke, at han følte sig hjemme sammen med hestene. Stalden blev et sted, der gav ham ro efter en stressende dag: – Jeg har helt fra starten set hestene og ridesporten som mit helende sted. Det var altid der, jeg fandt ro efter en hård dag, fortæller Thomas. Sidenhen tog det fart, og Thomas blev en dygtig dressurrytter, der med sine tidligere heste, Don Frederic e. Don Frederico/ Warkant, der nu er solgt til Florida, samt Faarbækgaards Rising Star e. Blue Hors Rush Hour/ Blue Hors Don Schufro, der pryder de svenske dressurbaner med sin nye U25-rytter, har konkurreret med flotte resultater. 

Copyright Ridehesten.com
Thomas og Faarbækgaards Rising Star, der til dagligt gik under navnet Risse. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.

Flid, held og gode mennesker har banet vejen
Ridesporten kan som bekendt være et hårdt miljø at lykkes i, men med en god portion flid og lidt held, kan alting lade sig gøre, siger Thomas: – Ridesporten kan være et hårdt miljø at være i, og konkurrencen er meget hård. Det kræver typisk en masse penge at klare sig godt. Men man kan altså også klare det med flid, en smule held og gode mennesker, der tror på en. Vejen til en selvstændig forretning, har heller ikke været uden hårdt arbejde for Thomas. Han har gennem årene været ansat hos en lang række forskellige ryttere, salgsstalde og stutterier, for at samle erfaring og mod til at starte sit eget sted op: – Senest var jeg ansat hos Lone Bang som hendes rytter. Jeg har altid redet mine egne heste op, og det har selvfølgelig krævet lange arbejdsdage, mange skøre ungheste og lange timer i stalden, fortæller Thomas med et smil, og fortsætter: – Jeg ville heller ikke kunne gøre det uden mine gode samarbejdspartnere, der støtter mig og hestene hver dag. De er uundværlige

Copyright Ridehesten.com
Med hårdt arbejde, flid og gode mennesker, kan alt lade sig gøre. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.

Kolding Hingstecenter blev startskuddet til Qhorses-Denmark
I lokalområdet er adressen Birkemosevej 69 mest af alt kendt som Kolding Hingstecenter, hvor blandt andet avlshingsten Nobleman holdt til. Men for et år siden, flyttede Thomas og hestene ind på adressen for at gøre det til et fantastisk sted for heste og ryttere: – Vi flyttede ind på en ejendom, som i lokalområdet mest er kendt for Kolding Hingstecenter. Her er virkelig nogle fantastiske faciliteter, der ligger skjult i den skønneste natur. Vi har virkelig knoklet for at få det i stand igen, men her er så dejligt. Vi har 22 bokse og muligheden for to løsdrifter, fortæller Thomas om stedet på Birkemosevej. 

Copyright Ridehesten.com
Det tidligere Kolding Hingstecenter, der nu danner rammerne om Qhorses-Denmark, ligger fantastisk naturrigt. Foto: Privat.

Hvad der tidligere har fungeret som laboratorium og fantom til hingstene, er nu moderne faciliteter til de heste, Thomas har i stalden: – Det der førhen var laboratorium er lavet om til et køkken og badeværelse, og der hvor fantomet stod, har vi lavet to spiltove med solarium. Det er virkelig sjovt at forvandle sådan et gammelt sted med så meget historie, til et moderne hestested, som vi kan få glade af i mange år, fortæller Thomas. 

Egentligt var det slet ikke planen, at Thomas skulle have sin daglige gang i Danmark. Han var nemlig blevet tilbudt et yderst attraktivt job i Florida, som han havde sagt ja til: – I november 2022 havde jeg sagt ja til et job som bestyrer på en farm i Florida, Fort Laurdale hed det. Jeg var så på prøve derovre, da jeg blev tilbudt denne mulighed på det gamle Kolding Hingstecenter. Jeg tøvede ikke ét sekund, det var hele min drøm. At få lov at bygge stedet op, fuldstændig som jeg ville, var en kæmpe mulighed, jeg ikke sagde nej til, fortæller Thomas med et smil. 

Copyright Ridehesten.com
Thomas har forvandlet Kolding Hingstestation til et fantastisk ridecenter, han hver dag nyder godt af. Foto: Privat.

Passionen for hestene driver forretningen
Selvfølgelig vil jeg gerne sælge nogle heste, det er det, vi lever af, men der er bare så meget mere i det end det, fortæller Thomas om forretningen, og fortsætter: – Jeg kan virkelig få lov at udleve min vision med træning af hestene, jeg har i stalden. Jeg har det tætteste forhold til hestene, fordi jeg selv lukker dem ud, muger ud, sadler op og rider dem. Jeg kender dem ud og ind, og det giver mig en kæmpe fordel, når jeg skal træne dem, siger Thomas.

Thomas har ikke kun ambitioner om at sælge en masse heste, han vil også gerne være med dér, hvor sporten er allersjovest: – Jeg går efter at ride en masse stævner. Forhåbentligt på sigt, kan vi være med til nogle af de rigtig sjove stævner. Efter min mening, arbejder jeg mere målrettet, når jeg har noget at arbejde hen imod, som f.eks. et stævne, fortæller Thomas. Dog er der én ting, der overgår alt andet, hvis man spørger Thomas, nemlig passionen og kærligheden til de firebenede dyr: – Min passion og kærlighed for hestene er så dyb. Det er, hvad der driver mig, hver dag, afslutter Thomas med et smil. 

Copyright Ridehesten.com
Thomas uddanner, træner og sælger dressurheste. Her ses han med Aalykkes Qantorello. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen