Store Hestedag Cup: Jeg rider for den gode feedback

04-09-2021 17:58

Marie Helene Rigård Rohleder

18-årige Cecilia Fuglevig Johnsen vandt Store Hestedag Cup for heste. Hun har brugt turneringen som en udfordrende træning for at blive klar til at starte militarystævner. Det er især dommernes grundige feedback, som gør hende til en bedre rytter

Copyright Ridehesten.com
Cecilia Fuglevig Johnsen og Calvin Max. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Store Hestedag Cup er en stilturnering i terrænspringning. Formålet med cuppen er at introducere ryttere til militarysporten, og den tager afsæt i terrænspringning, hvor rytterne får grundig feedback fra dommerne efter deres ridt.

Til Danmarks største udendørs heste- og hundearrangement Store Hestedag i denne weekend er finalen for henholdsvis hest og pony blevet afviklet. 

Det blev Filippa Baldur Felskov og ponyen Bjerregårds Mekado, som vandt finalen for ponyer. Læs mere om det her. 

For hestene red Cecilia Fuglevig Johnsen og Calvin Max sig til en overraskende sejr. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg havde overhovedet ikke set den komme. Vi havde en rigtig god runde i dag med godt tempo, og han var med mig hele vejen. Det har været super sjovt at deltage i Store Hestedag Cup. Jeg har fået en masse dyrebar erfaring, og dommernes grundige feedback har givet mig mod på at komme rigtig i gang med military, fortæller Cecilia Fuglevig Johnsen fra Vallensbæk til Ridehesten.com efter sin sejr. 

Copyright Ridehesten.com
Cecilia Fuglevig Johnsen og Calvin Max. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

Hun har været med til det tidligere Subaru Cup på Store Hestedag en gang tidligere, men ellers er det springning, som Calvin Max og Cecilia har brugt deres kræfter på. 

– Calvin elsker at ride i terrænet. Han er meget mere på, når han får lov til at galoppere de lange strækninger, og så er han ikke bange for noget. Jeg glæder mig til, at vi skal starte mere military sammen, siger Cecilia Fuglevig Johnsen. 

Copyright Ridehesten.com
Masser af publikum til Store Hestedag. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Fakta
Hvad er Store Hestedag?

Store Hestedag er Danmarks største udendørs hestefest for både heste- og hundefolket. 

Programmet byder også på foredrag og clinics om frihedsdressur, rideangst og distanceridning. Du kan også opleve danmarksmesterskabet i grooming for hest, prøve Working Equitation, og få tips fra den erfarne Henrik Køier til at komme i gang med at køre din hest. 

Dagene er spækket med alt fra agility og "Dog Parkour" til Mounted Games og det store populære hesteshow i hovedringen. Her viser mere end hundrede heste deres fortrin og kunnen frem i ringen i henholdsvis; dressur, western, horsemanship, spring, kørsel - ja kort sagt; her kan man opleve alt, hvad der kan gøres med hest. 

Arrangementet finder sted på Roskilde Dyrskueplads, og dørene åbnes klokken 8 begge dage, imens butikker og stande åbner klokken 9. Udover shows, konkurrencer og clinics for heste- og hundeinteresserede er der også et kæmpe område med messer og stande, hvor du kan finde ALT, hvad hjertet begærer. 

Læs meget mere HER. 

Copyright Ridehesten.com
Islandske heste til det store hesteshow ved Store Hestedag Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

Ridehesten er til Store Hestedag hele weekenden. I kan se og købe alle billederne på vores hjemmeside Ridehesten.com om få dage.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen