Mod på military med Store Hestedag Cup

04-09-2021 16:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Filippa Baldur-Felskov på 12 år har netop vundet Store Hestedag Cup for ponyer 2021. Det er en stilturnering med formålet at få flere ryttere til at ride military, og det er i hvert fald lykkes med Filippa, som slet ikke kan få nok af fart og spænding 

Copyright Ridehesten.com
Filippa Baldur-Felskov og Mekado vinder af Store Hestedag Cup for ponyer 2021. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg elsker fart over feltet, og jeg er ikke nervøs over de faste forhindringer, fortæller Filippa Baldur-Felskov på 12 år fra Rungsted. 

Ved Store Hestedag på Roskilde Dyrskueplads er finalen i Store Hestedag Cup for ponyer netop blevet afviklet, og her er det Filippa Baldur Felskov og ponyen Bjerregårds Mekado, som vandt efter et meget tæt afgørelse. 

Store Hestedag Cup er en stilturnering i terrænspringning. Formålet med cuppen er at introducere ryttere til militarysporten, og den tager afsæt i terrænspringning under trygge forhold. Læs mere her. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa Baldur-Felskov og Mekado vinder af Store Hestedag Cup for ponyer 2021. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

Filippa har redet siden, at hun var 5 år, men det er primært springning, som har fanget hendes interesse. Hun får undervisning af international militaryrytter Vicky Mathiesen, som blandt andet er kendt fra Instagram med hesten Dejo, som hun rider i centrum af flere storbyer.  

For et år siden begyndte Filippa at ride terræn, og her har Store Hestedag Cup været en stor motivation for Filippa. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg vil rigtig gerne i gang med at starte military. Det er super fedt, og udfordrende, siger Filippa med et smil. Familien låner Bjerregårds Mekado af ejer Tanja Bromberg, og sejren i dag betyder rigtig meget for Filippa. 

– Jeg er virkelig glad, og Mekado er bare den bedste pony, fortæller Filippa. 

Det er HYP - Humlebækgaard Youngster Ponyklub, som er arrangør på Store Hestedag Cup finalerne for pony og hest ved Store Hestedag. 

Finalen i Store Hestedag Cup for heste afvikles senere i dag (lørdag). 

Copyright Ridehesten.com
Masser af publikum til Store Hestedag. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Fakta
Hvad er Store Hestedag?

Store Hestedag er Danmarks største udendørs hestefest for både heste- og hundefolket. 

Programmet byder også på foredrag og clinics om frihedsdressur, rideangst og distanceridning. Du kan også opleve danmarksmesterskabet i grooming for hest, prøve Working Equitation, og få tips fra den erfarne Henrik Køier til at komme i gang med at køre din hest. 

Dagene er spækket med alt fra agility og "Dog Parkour" til Mounted Games og det store populære hesteshow i hovedringen. Her viser mere end hundrede heste deres fortrin og kunnen frem i ringen i henholdsvis; dressur, western, horsemanship, spring, kørsel - ja kort sagt; her kan man opleve alt, hvad der kan gøres med hest. 

Arrangementet finder sted på Roskilde Dyrskueplads, og dørene åbnes klokken 8 begge dage, imens butikker og stande åbner klokken 9. Udover shows, konkurrencer og clinics for heste- og hundeinteresserede er der også et kæmpe område med messer og stande, hvor du kan finde ALT, hvad hjertet begærer. 

Læs meget mere HER. 

Copyright Ridehesten.com
Islandske heste fra det store Hesteshow til Store Hestedag. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

 

Ridehesten er til Store Hestedag med fotograf og skribent. I kan se og købe billederne på hjemmesiden ridehesten.com i næste uge.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen