Nina Marie Villadsen
Ja, den er god nok, den lille pony (se videoen nederst i nyheden) er udstyret med en sherifstjerne på bringen, og denne type ponyer kommer med på besøg på hospitaler og plejehjem og lignenede, når de ikke som her underholder i gadebilledet.
I dag er de danske ryttere blevet divisioneret, men man kender ikke udfaldet heraf endnu – og dermed rytternes starttider. Danskerne starter “for alvor” på torsdag med working trail, fredag dressur og lørdag team-relay.
Ved Special Olympics World Summer Games 2015 deltager ca. 7.000 idrætsudøvere med udviklingshandicap fra 170 lande i 21 forskellige idrætter. Herudover er der 3.000 trænere med idrætsudøverne, 30.000 frivillige hjælpere, og der forventes 500.000 tilskuere.
I ridekonkurrencerne ved World Games deltager 134 ryttere og fælles for alle er, at de skal konkurrere på heste, som de ikke kender i forvejen. I Special Olympics rider rytterne altid på lånte heste, som arrangørerne stiller til rådighed til konkurrencerne. Forud for stævnet er der udfyldt et profilskema på hver enkelt rytter med oplysning om højde, vægt, tøjleføring, ønsker om hestens højde og bevægelse mv. og ud fra dette, matcher arrangørerne ryttere og heste. Skulle dette match ikke være passende af en eller anden grund, så kan man få stillet en anden til rådighed – og så er de den, man skal konkurrere på. Man kan ikke bytte tilbage til første hest igen.
De danske ryttere er tilmeldt i 3 discipliner: Dressur, working trail (en slags hesteagility) og i 2-personersstafet.
De danske ryttere er: Louise Laursen fra Askov Ridecenter (Tappernøje), Kasper Mejdahl fra Rideklubben Hinnitus, Thorning og Anette Elkjær Jensen og Martin Jakobsen fra Højris Rideklub i Ikast. Rytterne ledsages af trænerne Jette Flarup og Karin Lindved.
Følg de danske ryttere både her på Ridehesten.com, samt på de danske rytteres Facebookside.