Snart mødes avlsforbundene i Portugal

09-10-2024 15:21

I den kommende weekend afholder den internationale paraplyorganisation for ridehesteavl, WBFSH, deres årlige generalforsamling. Her byder den danske præsident Jan Pedersen velkommen til repræsentanterne fra de mange avlsforbund, der samles til fire lærerige dage i Portugal

Copyright Ridehesten.com
Jan Pedersen går på talerstolen og byder velkommen, når repræsentanter fra verdens sportshesteavlsforbund om få dage mødes til den årlige generalforsamling i WBFSH. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 1994 blev World Breeding Federation for Sports Horses stiftet på et møde i Berlin, hvor 25 avlsforbund i starten var tilknyttet. I dette 30-års jubilæumsår er det nu blevet tid til den årlige generalforsamling, hvor repræsentanter fra de nu mere end 90 medlemsavlsforbund mødes. Generalforsamlingen afvikles i dagene den 12.-15. oktober.

Danske Jan Pedersen, der herhjemme er formand for Dansk Varmblod, har siden 1999 været præsident i organisationen, hvorfor han igen i år byder velkommen til det 4-dage lange arrangement, som starter på lørdag og afholdes i Portugals hovedstad Lissabon. Her skal deltagerne bl.a. igennem en række seminarer og præsentationer, der omhandler et bredt udvalg af emner som hestevelfærd, moderne reproduktionsteknikker, bæredygtighed mfl. Der vil desuden blive afholdt en debat med fokus på tidens måske mest anvendte begreb i hesteverdenen den sociale licens til fortsat at ride og holde heste, hvor et panel af eksperter vil komme med deres input. 

Fakta
WBFSH

WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) er en international paraplyorganisation for sportshesteforbund, der avler heste til de olympiske discipliner (dressur, springning og military). Siden 1999 har Dansk Varmblods formand Jan Pedersen været præsident for organisationen, og Dansk Varmblods protektor HKH Prinsesse Benedikte protektor for organisationen. 
WBFSH står desuden for at afvikle UVM i dressur, springning og military, hvor de bedste unge sportsheste hvert år kåres. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Såkaldt networking er selvfølgelig også en stor del af et arrangement som dette, hvor repræsentanter fra de forskellige avls- og rideforbund på tværs af landegrænser kan danne grobund for nye kontakter og få inspiration fra hinanden. 

Den portugiske hovedstad skal naturligvis også udforskes, og deltagerne til årets generalforsamling skal derfor bl.a. se Carriages Museum og besøge den nationale Portugiske Rideskole med klassisk ridekunst. 

Generalforsamlingen varer frem til og med tirsdag, hvorefter repræsentanterne fra de mange avlsforbund forhåbentligt vender hjem med ny inspiration til arbejdet i de nationale avlsforbund. 

Læs mere om generalforsamlingen og programmet på WBFSH's hjemmeside.

Copyright Ridehesten.com
Jan Pedersen har været præsident i WBFSH i 25 år. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner