Cecilia Lindahl
Når der tales om mentaltræning, så er det oftest rytteren det handler om. Hvordan kan rytteren blive mentalt bedre, få bedre resultater og udvikle sig? Men teamet omkring rytteren er lige så vigtigt, især når der er tale om børn og unge. I ridesporten er teamet oftest forældrene, hvilket betyder at forældrene har en rigtig stor indflydelse på, hvordan deres barn kan performe. Hurtigt går nogle familier fra den første pony til at have flere. Men hvordan støtter man lige sit barn til at blive bedre uanset niveau? Og handler det kun om fejlfri runder og vinde flere sløjfer? Og skal man altid synes, det er sjovt at ride? Flere gange sluttede Kim mere af med et spørgsmål end svaret på et spørgsmål, men det fik kun forældrene til at tænke over, hvor de selv var ift. deres børn.
Sjovt at ride?
Kim Dietrichsen havde særligt en vigtig pointe til sine workshops. For skal det altid være sjovt at ride? Ifølge Kim er det misforstået, at børn kun skal ride så længe, det er sjovt.
–Der er ikke nogen, der synes, at det er sjovt at ride fem heste hver eneste dag. Der vil altid være nogle dage, hvor det er surt arbejde. Det er helt sikkert sjovt at ride, og man skal kunne lide det. Men det er hårdt arbejde, og det at blive god til at ride er ikke sjovt. Det er noget, som man er passioneret omkring. Man skal bare kunne kende forskel på sjov og passion.
Dernæst så skal forældrene være mere bevidste, når det kommer til barnets valg om at stoppe med at ride. Det er ofte hørt, at en forældre siger, at vedkommendes børn gerne må stoppe med at ride, når de ikke længere synes, at det er sjovt. Men når man kommer til virkelighedens verden, så kan børnene sjældent bare stoppe, når de dyre heste og hele det store set-up omkring hestene skal afvikles.
–Lad være med at sige, at man bare kan stoppe, når det ikke passer. Sig i stedet, at vi godt kan finde ud af en afviklingsplan.
Læs meget mere om, hvordan du som forældre kan hjælpe dit barn med at performe bedre i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten.