Sisther de Jeu pensioneres

18-02-2013 16:12

Den elegante hoppe Sisther de Jeu havde sit gennembrud i Grand Prix-klassern i 2008 med Edward Gal i sadlen, og sammen med Totilas var hoppen for alvor med til igen at få folks øjne op for Gribaldi-blodet. Nu er hoppen blevet pensioneret fra sporten, og går i stedet en fremtid i møde som avlshoppe

Copyright Ridehesten.com
Edward Gal og Sisther de Jeu under JBK Horse Shows.

Sammen med Edward Gal vandt Sisther de Jeu bronze ved EM i 2011, og samme år deltog parret i World Cup-finalen i Leipzig. Hoppen er ejet af den hollandske avler Emmy de Jeu, men er avlet af de legendariske hollandske avlere Huub og Tiny van Helvoir, der også har bragt Jazz til verden. Emmy de Jeu har adskillige andre "de Jeu-heste", bl.a. den unge talentfulde Esther de Jeu, der med Gal i sadlen havde debiut i Lille Tur i 2012, samt hingsten Don de Jeu e. Jazz, der blev godkendt i Svensk Varmblodi 2012.

Sisther er efter Gribaldi / Amor, og med sine kun 14 år er det umiddelbart en tidlig pension hoppen er blevet sendt på. Men på den anden side - hvis en hoppe har gået World Cup-finaler og de store mesterskaber - er der så egentlig mere, der skal bevises?

- Det er ikke hest jeg nogensinde kommer til at sælge, hun er alt for dyrebar for mig, forklarer Emmy de Jeu.

- Hun vil nu gå ind i avlen, og selv gå med føl, men samtidig vil vi også forsøge med embryotransfer. Mit første valg af hingst til Sisther er Charmeur, der også er avlet af van Helvoirts-parret. så det er en passende hyldest til nogle bemærkelsesværdige avlere.

Sisther de Jeu vil stå hos Stal Seldsum MH, Friesland, i Holland, hvor man har god erfaring og gode resultater med bl.a. at bruge embryotransfer.

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner