Sheena Bendixen: Jeg voltigerer for min egen skyld

09-12-2021 09:43

Marie Helene Rigård Rohleder

Sheena Bendixen er seks gange danmarksmester i voltigering og vinder af Dansk Ride Forbunds rangliste 2020. Nu hvor året går på hæld, giver vi jer i denne artikelserie mulighed for at møde DRF's ranglistevindere fra 2020

Copyright Ridehesten.com
Sheena Bendixen og Ramstein. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg voltigerer for min egen skyld. Det er ikke konkurrencerne og de store mesterskaber i sig selv, som driver mig. Jeg vil have det lige så sjovt på vejen dertil, som når jeg er til konkurrencen, siger Sheena Bendixen.

Hun er en af Danmarks dygtigste voltigører, og i 2020 blev hun Dansk Ride Forbunds ranglistevinder for individuel voltigering. Sheena begyndte helt klassisk til ridning som 8-årig, selvom hendes forældre ikke er det mindste interesseret i heste, og moren var endda lidt bange for de store dyr. Men lille Sheena startede til ridning i Stenlille på Sjælland og efter lidt tid med springning og dressur, blev hun introduceret for voltigering af sin ridelærer.

– Voltigering er en treenighed. Jeg er vild med kombinationen af gymnastik, koreografi, ridning og samspillet mellem longefører, hest og mig selv. Vi er alle afhængige af hinanden, siger Sheena Bendixen.

Copyright Ridehesten.com
Longefører og træner gennem 11 år, Lasse Kristensen. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Jeg presser mig selv
I sine knap 11 år som voltigør på højt plan har Sheena altid arbejdet med sin mentale indstilling. Hun fortæller, at hun i lange perioder lægger for meget pres på sig selv. I stedet for at stoppe op og være stolt af de resultater, som hun har opnået, springer hun på ryggen af Ramstein og træner benhårdt videre. For man kan altid blive en tand bedre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jo ældre jeg bliver, jo mere har jeg fokus på mentaltræning. Jeg kæmper ofte med at tro på mig selv og tro på, at jeg faktisk er dygtig til min sport. Jeg presser mig selv, fordi jeg hele tiden vil være lidt bedre, og så glemmer jeg at være stolt og taknemmelig for det, jeg har, siger Sheena Bendixen.

Da hun flyttede til Jylland som 17-årig, væk fra alt, hvad hun kendte, kastede hun sig med en fightervilje op på hesten med et klart mål: at blive bedre. 

Copyright Ridehesten.com
Sheena Bendixen. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Bag kulisserne
Selvom de mørkebrune øjne og den lille muskuløse krop er vant til at klare sig selv, så er der ingen tvivl om, at Sheena ikke var kommet så langt i sporten uden sit faste team: Longefører og træner Lasse Kristensen, træner Allan Laudrup, fitnesstræner Rikke Laumann Nielsen, koreograf Pia Højvang, Maria Hesse og Kim Af Schulten som syer dragterne, psykolog Heidi Nygaard Christensen og ejer og daglig rytter af Ramstein, Julie Fog Møller, og selvfølgelig Danmarks bedste voltigeringshest Ramstein.

I kan trykke HER og læse hele Ridehestens portræt af Sheena Bendixen samt flere portrætter af DRF's ranglistevindere fra 2020. 

Copyright Ridehesten.com
Sheena Bendixen og Klintholms Ramstein. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen