Seniorrytterne er klar til EM

05-09-2023 21:07

EM Riesenbeck: I morges strøg de danske heste gennem vettjek og ved den efterfølgende træning på det store stadium, stod det klart at de alle er i topform. I morgen rides første afdeling af holdkonkurrencen og her har Danmark trukket start nummer 13

Copyright Ridehesten.com
Det store og flotte stadium har tidligere dannet ramme om EM i springning, men nu er det dressurens tur. Lidt efter middagstid havde de fire danske ryttere mulighed for at træne på banen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Der summer af liv i Riesenbeck, som i år står for afholdelsen af europamesterskaberne i både dressur og paradressur. Allerede i søndags ankom seniorrytterne og deres heste i det tyske for at forberede mod de kommende dage, hvor EM-medaljerne skal uddeles. 

Mens pararytterne allerede startede konkurrencerne i dag, hvor Tobias Thorning Jørgensen forsvarede EM-guldet, så skal seniorrytterne først i ilden i morgen. Her starter holdkonkurrencen med første afdeling i Grand Prix og derfor var der i morges vettjek for alle hestene. 

Her havde man valg at lade fire hingste komme til som de første, blandt andet avlshingsten Jovian. Herefter fulgte den normale rækkefølge og med stor overbevisning blev alle fire danske heste godkendt og klar til konkurrencerne. 

Det er altid spændende at følge vettjekket, for mens nogle af hestene tager det med ophøjet ro, så er der andre som er noget mere levende. En af dem er avlshingsten og VM-guldvinderen Glamourdale e. Lord Leatherdale/Negro, som bliver mønstret af en groom og med hingstebid. Blandt de nåede mere afslappede er Jessica von Bredow-Werndls 16-årige trakehnerhoppe TSF Dalera BB e. Easy Game/Handryk. På torsdag bliver første gang at de to skal konkurrere mod hinanden og det bliver spændende at se hvem der trækker det længste strå.

De danske starttider er følgende:

Onsdag:
Klokken 12.24 - Daniel Bachmann Andersen og Vayron
Klokken 16.15 - Andreas Helgstrand og Jovian

Fakta
DR2 sender på følgende tider

Onsdag den 6. september
Klokken 09:25 - 17:00
Grand Prix hold 1. afdeling

Torsdag den 7. september
Klokken 09:25 - 17:00 
Grand Prix hold 2. afdeling

Fredag den 8. september
Klokken 10:10 - 17:30
Grand Prix Special - De 30 bedste ekvipager fra holdkonkurrencen

Søndag den 10. september
Klokken 13:25 - 17:45
Grand Prix Kür individuelt - De 18 bedste ekvipager fra Grand Prix Special

Torsdag:
Klokken 12.15 - Carina Cassøe Krüth med Heiline’s Danciera
Klokken 16.06 - Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter 

Startliste til klassen.

Start - og resultatlister.

Hør herunder Anne-Mette Binder fortælle lidt om hvordan formen så ud hos de danske ekvipager i dag.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner