Seks NM-medaljer redet hjem til Danmark

30-06-2024 20:55

Trine Askjær-Jørgensen

2 guld, 3 sølv, 1 bronze, så mange medaljer red de danske springryttere sig i dag til ved de individuelle finaler i nordisk mesterskab hos Hjallerup Rideklub, hvor særligt pony- og ungrytterne præsterede i top

Her søndag var tiden kommet til, at de resterende individuelle finaler skulle afvikles ved nordisk mesterskab i springning hos Hjallerup Rideklub. I går blev vinderen fundet for ponykategori II, mens ponykategori I, children-, junior-, ung- og seniorrytterne skulle i ilden i dag.

Ni ekvipager var til start på den svære bane, hvoraf de fire bedst placerede var danskere. Selma Hundborg Dressler og den 9-årige ponyhoppe Clounamon Coco har redet nogle virkelig flotte runder til mesterskabet i Hjallerup denne uge, og selvom parret fik et enkelt nedslag i dag, så var de sikret guldmedaljen, så Selma kunne stille sig øverst på podiet.

På anden- og tredjepladsen fik hun selskab af Eva Harriet Elkjaer Christensen med Valmy de Treille e. Kantje's Ronaldo/ Opal og Silvia Mourier med Balthazar de Bordes e. Arobaz Mons Z/ Zacan El Baraka. På fjerdepladsen, dog udenfor medaljerækken, fandt man også Palma Sophie Gry Jansson-Christensen med den dunfarvede vallak Parc Icon, mens femtepladsen gik til en svensk rytter.

I den efterfølgende children-klasse var de norske ryttere ikke til at komme udenom og tog sig af top-3-placeringerne. En enkelt dansker fik sig dog klemt ind i toppen, nemlig Xander Reinholt Fredslund med Count Down e. Viscount/ Stakkato, som blev nr. 4. 

I juniorernes mesterskab gik sejren til Finland, mens svenskerne til sig af sølv og bronze.

Copyright Ridehesten.com
Xander Fredslung og Count Down. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

I ungrytternes mesterskab var danskerne igen sublime; hele fire af top-5-placeringerne gik til Danmark. Line Busk Heltborg og Gaville e. Chellthago Z/ Animo, der er en af landets mest succesfulde ekvipager på det niveau, har redet ene af nulrunder i Hjallerup og med hurtige tider kunne Line således hænge guldmedaljen om halsen i dag.

Hun fik selskab af Frida Munk Lassen med den 8-årige DV-vallak Kirkelodgaards Ci Ci Chopin DWB e. Ci Ci Senjor Ask/ Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler) på andenpladsen samt Noona Wildfang Linde med Kannadro HB e. Kannan/ Diarado på fjerdepladsen og Emma Ponsaing med den 14-årige DV-vallak La Chance de Jade e. Lord If de Chalusse/ Corlando (opdr. Capa City Horses) på femtepladsen.

Den sidste mesterskabsklasse, der skulle afvikles i Hjallerup i dag, var for seniorer. Her måtte Anne Kristine Truelsen se sig slået af svenske Philip Svitzer, men hun og Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor red sig til en flot sølvmedalje. De resterende placeringer gik ligeledes til Sverige, så det var bare lige Anne Kristine, der fik sig kilet ind blandt de blå-gule farver.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen