Seks mestre i paradressur

09-06-2018 18:30

Det danske mesterskab i paradressur blev afgjort på Broholm her til aften, og de erfarne ryttere og nye talenter skuffede ikke, da der blev uddelt medaljer i fem grader samt til U25-ryttere

Der var flere gode paradressurryttere til start i dagens finaler i DM i paradressur på Broholm Gods. Der var de rutinerede gamle, som i den grad var spændt op til kamp om metal. Og så var der de nye kombinationer, der gav deres bud på nye og friske frie programmer.
Line Munk Madsen åbnede finalerusen med en sejr i Grad I til flotte 75 % med Hønnerups Beebob. En hest, som hun blot har dannet partnerskab med i seks måneder.
“Jeg er meget tilfreds. Beebob gjorde det bedste, den ku’, så jeg er rigtig glad”, sagde Line efter sejren, selvom hun ikke var helt tilfreds, da hun kom ud fra banen. “Jeg var lidt ærgerlig over, at jeg fik en dårlig start. Indridningsparaden var virkelig dårlig. Men alt i alt var den super fin”.

Det kræver noget særligt af en hest at være paradressurhest, og det kan ikke være uden en vis bæven, at man sætter sig op på en hest for første gang, når det ikke er alle lemmer, der er fuldt funktionsdygtige. Men det har Line aldrig tænkt over.

“Den har altid været ukompliceret. Meget veluddannet og velredet, så det har været rigtig let for mig bare at kunne sætte mig op på den. Og det er jo dejligt”, slutter den nyslåede danske mester.

Super kammerat
For en af de garvede kombinationer blev det til et hattrick ved dette års mesterskab. For Susanne Jensby Sunesen fra Thy red sammen med 20-årige Thy’s Que Faire sit tredje danske mesterskab hjem med hele 77.625%.

“Jeg har en super kammerat som hest, og den løfter meget for mig. Det er helt fantastisk”, sagde hun inden præmieoverrækkelsen. “Hun blev 20 i marts, så den er bare “Still going strong”. Det er en helt fantastisk hest, og det bli’r virkelig et savn den dag, det ikke er hende, der er med længere”.

Målet for mange af rytterne er VM i USA, og det gælder også for Susanne.

“Det ku’ være fantastisk at komme med til et verdensmesterskab i USA. Vi ville være stolte over at kunne repræsentere Danmark derovre”, slutter Susanne, der så sent som sidste år red guld og sølv hjem til Danmark ved VM i Göteborg.

Fandme flot
Landstræner Astrid Gemal har lidt svært ved at få armene ned, for alle vinder i Grad I-IV var over 75% og Stinna Tange Kaastrup satte personligt rekord, da hun vandt sit 8. mesterskab med 78.556%.

“Det er fandme flot! Er de ikke bare seje!?”, lød det fra en glad landstræner, “De er rykket op i en hel anden liga. Jeg har stillet høje krav til rytterne, og det har de honoreret. Jeg tror aldrig, at der er blevet redet så høje procenter hjem ved et DM og i så mange grader af så mange forskellige ryttere”.

Så det tegner rigtig godt for et godt dansk resultat ved VM, hvis rytterne kan fortsætte formkurven opad og toppe til september.

“Ja, det ku’ være dejligt”, slutter landstræner Astrid Gemal.

 Alle resultater fra dagens DM-finaler i paradressur kan ses HER

Kilde: pressemeddelelse

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing