Sejr til Nanna Støvring og Zico i KRAFFT Tour (video)

05-03-2020 15:48

Annika Knudsen Lorentsen

Trods en del nerver formåede Nanna Støvring at ride den også lidt nervøse røde vallak Zico San flot rundt i den første afdeling af KRAFFT Tour of Amateurs, og det resulterede i en flot sejr til ekvipagen

Copyright Ridehesten.com
Nanna Støvring og Zico San vandt første runde i KRAFFT Tour of Amateurs, her ses hun sammen med (fv.) Ulrik Kristensen, Jesper Bæk fra KRAFFT og dommer Lis Juul. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er efterhånden en tradition, at der hvert år under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning afvikles KRAFFT Tour of Amateurs, hvor en række amatørryttere rider to indledende runder og en finale i kampen om at vinde den ene plads, der udloddes til KRAFFT Tour of Amateurs-finalen ved Falsterbo Horse Show i Sverige. 

I dag er den første runde afviklet på en meget velbygget og fair bane, hvor ekvipagerne skulle klare 13 forhindringer over to faser i højden 115 cm. 

Han er en speciel hest
Dagens vinder blev Nanna Støvring med den velspringende Zico San e. Come Back II/Dolomit (opdr. Susanne Christensen). Ekvipagen red en lynhurtig anden fase i tiden 28.71 sekunder, da de red på banen som ekvipage nr. 7, og blandt de i alt 25 ekvipager var der ingen, der kunne gøre det bedre. 

– Han er en meget speciel hest, det er lidt enten eller med ham, fortalte Nanna Støvring umiddelbart efter klassen, hvor hun også fortalte, at hun var nervøs for dagens start, men at hun havde lagt en god plan. Hør hende fortælle om det i videoen nederst i nyheden. 

Copyright Ridehesten.com
Julie Rask og Landlystes Leerox. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På andenpladsen blev det Julie Rask med Landlystes Leerox e. Solos Landtinus/Lord Caletto (opdr. Peter Hoeck). Landlystes Leerox gav alt, hvad han havde, for sin rytter og satte flot og fint af på alle forhindringerne. Ekvipagen var dog ikke helt hurtig nok, og med en anden fase i tiden 29.20 sekunder endte de som nr. 2.

På tredjepladsen blev det Hege Nilsen med Happy Heart C e. Heartbeat/Lord Cantus (opdr. Edith Dahlman og Arne Christensen), som red en flot og hurtig runde i tiden 29.92 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Hege Nilsen og Happy Heart C. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

Fjerdepladsen gik til Laura Dahl Pedersen med Waldeu e. Warrant/Bøgegården's Graf's Stakkato (opdr. Herluf Christensen), mens femtepladsen gik til Matilde Hauge Andreasen med Heart Breezer e. Heartbeat/Gundyman XX (opdr. Mie Nielsen og Theo de Vos). 

Se start- og resultatlister fra stævnet her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner