Britt Carlsen
Det lyder nærmest perfekt: En uges springstævne i varme, hyggelige rammer i Odense Congress Center i uge 7, mens vinteren endnu er over os. Med konkurrencer i den store opvisningshal, opvarmning og opstaldning i hallen ved siden af, så er der lagt op til et stævne i særklasse. Og det særlige ved stævnet er, at det henvender sig til bredden.
– Vi vil lave et lækkert stævne for bredden, hvor mange ryttere i alle aldre kan hygge sig i nogle flotte rammer, fortæller en af arrangørerne bag ”Scandinavia Jumping Tour”, Dorthe Ketterle, som sammen med Julie Dresler, Kim Ponsaing, Karsten Kjærulff og Alan Neergaard er gået ind i arbejdet med at få stævnet etableret.
– Vi har valgt bruge Odense Congress Center på Fyn, da det er midtpunktet for mange og let at komme til for næsten alle. Samtidig har Fyn jo lidt på aktivitetsniveauet, da de har mistet JBK Horse Show og DM-stævnet i dressur på Broholm, uddyber Dorthe.
Alle brænder de for ridesporten, og de oplever, at der mangler kvalitet i stævnerne, især når det glæder bredden. Det har de talt længe om, og pludselig opstod ideen til Scandinavia Jumping Tour i Odense. Odense Congres Center har tidligere bevist, at messecenteret egner sig fortrinligt til ride stævner, og der er allerede god tilbagemelding fra udstillere til messeområdet.
Målet er at skaffe midler til at afvikle stævnet over en 3-årig periode i Odense Congres Center. Et nyt, udendørs anlæg på Fyn ved at blive etableret, og det vil arrangørerne gerne inddrage til at lave endnu et stævne i samme ånd. Med to årlige stævner på tegnebordet er det klart, der skal noget god planlægning til. Men arrangørerne er langt fremme, og har udarbejdet proportioner samt fået tilsagn fra DRF Officials og mange frivillige hjælpere. Projektet har skabt opmærksomhed, og Sport Event Fyn er indgået i et samarbejde om projektet sammen med Odense Congress Center.
– Vi håber på opbakning fra ponyryttere fra Sverige og Norge, så vi kan få nogle sjove klasser, fortæller Dorthe. De har valgt at afvikle stævnet i uge 7, skolernes vinterferie, og i den efterfølgende uge er der Islænder Show i Odense. De pusler lidt med tanken om fremadrettet at lave to ugers stævnet, blandet med show for islændere for at tiltrække noget publikum til stævnet. På den måde bliver det en anderledes form for ride stævne, men det er der også erfaring med, virker tiltrækkende på mange.
Det er et ambitiøst projekt, og som alle projekter af denne art er det styret af penge. – Vi håber, vi med dette projekt for en bred skare af ryttere på både heste og ponyer, kan skaffe de midler, der skal til, for at sikre springstævne i Odense i uge 7 allerede i 2020, slutter Dorthe Ketterle.