Mathilde Louise Stenild Brejner
Hun bor på midtsjælland med sine tre distanceheste opstaldet i Tune. Til hverdag træner hun i Hedeland, men turene går også til Hareskoven, Bidstrup Skovene og Dyrehaven, hvor formen pudses af alene eller sammen med dem, hun hjælper. Sabina Kjær Christensen er udover at være distancerytter nemlig også mentor for nye distanceryttere.
–Det er en kæmpe glæde at hjælpe nye ryttere i gang med sporten, og det giver mig rigtig meget at se dem komme afsted og gennemføre deres første stævne, siger Sabina Kjær Christensen, som personligt er international distancerytter med en MA på 100 km som den længste gennemførte rute.
Distance er berigende og positivt
Sabina har været mentor i distancesporten i omkring et halv år – hvad der omtrent svarer til den periode, som ordningen har eksisteret. Hun fortæller, at hendes motivation for at være frivillig mentor er, at hun gerne vil have, at der kommer nye ryttere ind i distancesporten, fordi hun selv oplever netop den sportsgren som utrolig berigende og positiv. Derfor ønsker hun nu, at også andre ryttere skal stifte bekendtskab med de kvaliteter, hun oplever, der er i distancesporten.
–Lige i øjeblikket mødes jeg med en rytter, og så rider vi ud på ture sammen. Snakken går meget let, når man sidder på ryggen af hestene, og vi kommer omkring alt fra forberedelser til stævnestart på sådan en tur, siger Sabina Kjær Christensen.
Andre mødes Sabina med i det virtuelle rum til en hestesnak over Messenger eller via mailkorrespondancer. Rammerne er ret fleksible, og det er i høj grad op til rytteren at bede om den hjælp fra Sabina, som han eller hun har brug for.
Sabina fortæller, at hun i øjeblikket godt kan være mentor for flere ryttere, som måske går rundt med lyst til at komme i gang med distancesporten eller måske har lyst til sparre og dygtiggøre sig.
–Når man er mentor, hjælper man andre. Der er behov for nye mentorer eller ambassadører inden for sporten, som kan være med til at sprede det glade budskab om distanceridning, fortæller Sabina Kjær Christensen.
Sabina har redet siden 2009 og red sit første distancestævne i 2012. I 2014 slog hun hul på de pointgivende klasser og i år – fem år senere – træner hun til at ride 120 km under årets DM i august 2019.
–Det vigtigste for mig er at gennemføre klasserne og ikke at få en placering, siger Sabina Kjær Christensen.
Lysten til at hjælpe andre
Hun fortæller, at det vigtigste, hvis man vil være ambassadør, er, at man har lysten til at hjælpe andre mennesker. Det kræver lidt overskud i hverdagen, men da man er ulønnet, er man også i sin gode ret til at sige fra, fortæller Sabina Kjær Christensen.
–Der er behov for mentorer på alle niveauer. Dem, der har gennemført 40 km, kan hjælpe dem, der rider 25 km – og dem, der rider internationale klasser, kan hjælpe dem, der gerne vil videre fra 40 km, siger Sabina Kjær Christensen.
Hun fortæller, at noget af det, der er specielt ved distancesporten, er, at der er mange, mange veje til målet, som er at gennemføre den klasse, man har trænet frem mod. Nogle træner hesten tre gange om ugen, andre træner syv dage om ugen, men begge kan gennemføre. Derfor er der meget nyttig personlig læring i at være mentor, mener Sabina Kjær Christensen.
–Det er super hyggeligt at hjælpe andre, og jeg ser det ikke som et job. Når jeg hjælper andre, får jeg inspiration til, hvordan jeg selv kan gribe træningen an. De spørgsmål, jeg skal svare på, får mig til at reflektere over min træning, og derfor udvikler jeg mig også i mentorrollen, siger Sabina Kjær Christensen afsluttende.
Vil du også være mentor eller ambassadør i distancesporten? Eller kunne du godt bruge nogle gode råd fra en dygtig mentor? Så kan du læse mere på Dansk Rideforbunds hjemmeside.