Så blev spændingen udløst!

27-09-2020 21:34

Maria Lerche Mortensen

Den sidste dag ved Copenhagen Eventing bød på en yderst spændende afgørelse på terrænbanen, hvor tre nye danske mestre blev kåret i solrigt vejr

Copyright Ridehesten.com
Dirk Schrade og Extravagance vandt CCI1*. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre nye danske mestre i military er i dag blevet kåret efter den sidste dag ved Copenhagen Eventing, der bød på terrænspringning i dejlige omgivelser på Lundegården i Høsterkøb ved Lykke og Niels Martinsen. Solen stod højt og humøret rundt på pladsen var ligeså højt. Mange gæstede nemlig Lundegården for at se de dygtige ekvipager.

Yderst spændende blev det også, for i mesterskabet for både pony og junior/youngrider blev der nemlig vendt om på rækkefølgen fra de to første dage med dressur og ridebanespringning i Bernstorffsparken.

I dagens første internationale klasse, CCI1* blev vinderen Dirk Schrade med Extravagance fra Tyskland, der sluttede med 26,1 strafpoints, svarende til resultatet fra fredagens ridt i dressuren. Klassens bedste dansker blev Laerke Larsen som opnåede 36,4 strafpoints efter en fejlfri tur i terrænet med vallakken Almost Bally.

Herefter steg spændingen for alvor, da det første danske mesterskab skulle afgøres. Med en fejlfri tur i terrænet blev det Mette-Marie Broby Petersen og Solvangs Morn ing Surprice med et samlet resultat på 39,2 strafpoints, der tog guldet i mesterskabet for kategori I ponyer med hjem. Ligeledes fejlfri på terrænbanen var Maiken Meglby Iversen med hoppen Hestklewa Melanie og sølvmedaljen tilfaldt denne ekvipage med et samlet resultat på 42.7. Bronzemedaljevinder blev newforest-ponyen Odden’s Replay med Emilie Nielsen i sadlen, der i dag fik lagt 1,6 strafpoints til deres resultat og således endte på 43,6.

Copyright Ridehesten.com
Lotte Palmgren og Bob vandt CCI2*. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

Næste klasse var CCI2*, som blev vundet med 26,3 strafpoints fra finske Lotte Palmgren og den 9-årige Bob. Bedste danske ekvipage blev Simone Vinther og Abildgaards Synergi, der placerede sig som nummer fire med 28,9 strafpoints. Også hendes to danske rytterkollegaer, Vicky Mathiesen og Bianca Walton modtog ligeledes en af de flotte grønne rosetter fra Sportsrideklubben.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var også i den tostjernede klasse at det danske mesterskab for junior/youngrider blev afgjort. Petrea Hyldgaard Thomsen og hendes team jublede da Petrea krydsede målstregen efter en flot runde med 0 strafpoints i terrænet, det betød at hun og den dejlige hoppe Kim Possible lagde sig i spidsen af mesterskabet med 36,7 strafpoints. Og det skulle vise sig at holde hele vejen igennem klassen så Petrea og Kim Possible tog guldet med hjem!

Den næste ekvipage på ruten præsterede også en flot tur i terrænet, det var nemlig sølvmedaljetageren Jade Schlichting og Bakkegaarden’s Bellami der sluttede med en total på 38,4. Lige i hælene på Jade var Caroline Svennesen og Garnhoejs Capana, der sikrede sig bronzemedaljen efter en flot fejlfri tur i terrænet og et samlet resultat på 38.8.

Copyright Ridehesten.com
Anna Nilsson og Candy girl . Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

I stævnets sværeste klasse CCI3*, hvor DM for seniorer blev afholdt, blev det svenske Anna Nilsson og Candy girl der vandt med 32.6 strafpoints. Men placeret som nummer to foran nogle af de hårde tyskere blev danske Peter T. Flarup og erfarne Fascination med 34,2 strafpoints. Dette betød også at han endnu en gang kunne træde øverst på podiet og modtage titlen som dansk mester.

Peter havde kun rosende ord til arrangementet – Det er jo helt fantastisk at man kan få lov til at ride her for Martinsen og så synes jeg at arrangørerne har gjort et fantastisk stykke arbejde, fortæller han. I år havde banen et højere niveau, de sidste par år har den været lidt til den lette side -Det ser mega godt ud til fremtiden. De udenlandske ryttere er meget imponerede når de kommer, det er meget fedt at være dansker og være en del af det her på en eller anden måde, fremhæver han. Imens han fortæller at sæsonen har været mærkelig og Fascination har haft godt af at gå en mindre tur. Vi havde et lidt shaky moment på et af springene, hvor jeg ikke finder den helt optimale afstand, men fordi han har rutine og kapacitet, springer han sig ud af det. Ekvipagen klarede sig godt igennem terrænspringningen med to strafpoints.

Sølvmedaljen tilfaldt Anne-Dorthe Möller og Polar Fox der i dag fik adderet to strafpoints til resultatet der så endte på 40 strafpoints. Camilla Saeboe Hansen og Quantum Leap Lox endte med et samlet resultat på 45,2 strafpoints efter 4,8 strafpoints i terrænet som sikrede ekvipagen bronzemedaljen.

Se resultater her.

Ridehestens fotograf var i dag til stede på terrænbanen, billederne kan ses her på siden i løbet af den kommende uge!

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen