Cecilia Lindahl
Som springrytter har man i flere år kunnet deltage i childrenklasser, hvis man opfylder kravene til alder. Her dyster helt unge ryttere på heste mod hinanden, i klasser hvor niveauet er tilpasset, så det passer til dem.
Der afvikles hvert år både indendørs- og udendørs DRF-mesterskab for children, og her konkurrerer ekvipagerne klasser mellem 115 og 125 cm, ligesom der også afvikles nordisk mesterskab og europamesterskab.
Det er en åbenlys fordel, at du kan konkurrere med ryttere på din egen alder, selvom du måske er blevet for høj og langbenet til din pony. Det kan godt være et stort spring, hvis man skal gå fra ponyklasserne og op til at konkurrere på højeste niveau for juniorer, og derfor er overgangen som childrenrytter virkelig god. Man får mulighed for at ride mesterskaber på højeste niveau om medaljer mod ryttere på sin egen alder og i klasser, der er tilpasset aldersgruppen, og dermed opnår de unge ryttere værdifuld erfaring ved denne type stævner, inden de rykker videre til junior- ungrytter- og senere seniorårene.
Childrenrytterne har også deres eget landshold, som bliver sat af landstræneren for pony og children. Landstræneren deltager i løbet af året ved en række Nations Cup-stævner, og dermed opnår rytterne også erfaring ved denne type stævner, som kan bidrage til en større kvalitet og viden hos rytterne, når de rykker op i de ældre aldersgrupper. Det vil altså sige, at childrenkonceptet er med til at udvikle den danske ungdomselite.
Læs meget mere i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten, hvor du blandt andet kan læse om Filippa Sand Ibsen, der er en af de ryttere, som konkurrerer på childrenniveau i springning.