Quintero Ask tager afsked med ridesporten!

05-02-2014 12:29

Sandra Kristoffersen

Under holstenerforbundets hingstefremvisning i Neumünster blev Rolf-Göran Bengtssons tophest Quintero Ask sendt på pension

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson tager afsked af Quintero Ask, her med tidligere rytter Lars-Bak Andersen (Foto: Janne Bugtrup)

Quintero Ask e. Quantum / Charmonix (opdr. Hans-Joachim Ahsbahs) er nu lige fyldt 17 år og er stadig væk i topform. Det har den ikke mindst kunne bevise til sit allersidste stævne i Leipzig, hvor den endte på en syvende plads i søndagens World Cup springning. I fremtiden skal hingsten primært bruges som alvshingst.

−De store spring, Quintero kan lave, er overhovedet ikke gode for mine problemer med de skader, jeg har haft i mine lår, fortæller Rolf-Göran under afskedsceremonien i den fyldte ’Holstenhalle’ i Neumünster. Man bliver jo heller ikke yngre, tilføjer han med et smil på læberne.

−Vi tænker, at det er præcis det rigtige tidspunkt at sende Quintero på pension, nu hvor den stadig er så frisk og rask, fastslår Norbert Boley.

Quintero var bedste springhingst til materialprøven. Under Lars Bak Andersen, der dengang var berider hos holstenerforbundet, kvalificeret hingsten sig til bundeschampionatet som 5- og 6-årig og blev nummer tre som 5-års og nummer syv som 6-års til UVM i Lanaaken. Hans internationale karriere startede i 2007 under Rolf-Göran med sejr og topplaceringer i Falsterbo, München og Paderborn, hvor den gik Grand Prix de første par gange. I det videre forløb har ekvipagen blandt andet været med til vinde Nations Cup med det svenske landshold adskillige gange, sejrede tre gange i Gucci Challenge i Paris og blev placeret som nummer seks i sidste års World Cup finale i Göteborg

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen