Ponysucces i Lier

27-02-2024 21:36

Det er tidligt på ugen, men der er allerede gang i de danske dressurryttere i udlandet. De unge ryttere har taget turen til Belgien, hvor Sofia Rosenkilde i dag vandt ponyklassen

Danske Sofia Rosenkilde tog med den 10-årige Cosmo Royale sejren i ponyklassen i Lier i dag. Foto: DigiShots
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge er der internationalt stævne i belgiske Lier. Selvom det er tidligt på ugen, red de første ryttere allerede på banen i dag. Der er danske ryttere afsted i både pony, junior- og youngriderkategorien.

Danske Sofia Rosenkilde tog med sin pony Cosmo Royale sejren i PRT-klassen i formiddags. De tre dommere bedømte samlet ekvipagen til 72,333%, hvilket sikrede dem førstepladsen foran en tysk og en hollandsk rytter.

Cosmo Royale er en tysk sportspony, der blev redet af den tyske ponylandsholdsrytter Sophie Duen indtil starten af 2023, hvor familien kunne anoncere salget af ponyhingsten til familien Rosenkilde. Sofia Rosenkilde og Cosmo lod til hurtigt at finde ind til hinanden, og i 2023 blev det både til en sejr i DRF-mesterskabet for kategori I ponyer samt en sejr til Ecco Cup Finalen. Ligeledes red de med til EM for ponyer i Lemanns

Parret kan nu føje endnu en international sejr til samlingen – og de næste dage er der mulighed for endnu flere, når der både skal rides PRM og pony kür.

Sofia trænes af Dennis Fisker, som har taget turen med til Lien for at stå på sidelinjen. Han træner desuden også de to ældre Rosenkilde søstre, Theresa Rosenkilde og Margaretha Rosenkilde, der i dag stillede til start i henh. junior– og youngriderklassen.

Også et par andre unge danskere har redet til stævnet i dag – og vi får heldigvis de unge danskere at se igen i løbet af de næste dage, for ungdomsdelen af stævnet varer til og med torsdag. Fra fredag–søndag indtager seniorerne arenaen til det internationale stævne, hvor der vil være klasser op til CDI4* Grand Prix.