Ponyrytter Anne Sofie Tørnæs klar til World Cup finale

19-11-2017 12:20

Marie Helene Rigård Rohleder

Danmark stiller med 4 dygtige ponyer til finalen i FEI Ponies Jumping Trophy , og Anne Sofie Tørnæs er topklar efter to fine præstationer i Stuttgart i weekenden

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anna Sofie Tørnæs
Nyheden fortsætter efter annoncen

Anna Sofie Tørnæs har på ponyen Kalypso Skovgaard e. Krimh Ox/Kantje's Ronalde (opdr. Skanderup Skovgaard) til World Cup stævnet Stuttgart German Masters i denne weekend opnået to fine resultater. I fredagens kvalifikationsrunde i 125 cm til FEI Ponies Jumping Trophy red Anna Sofie en flot nulrunde, hvilket rakte til en 10. plads. 

Grand Prixen i FEI Ponies Jumping Trophy lørdag aften gik i 135 cm. Anne Sofie og Kalypso Skovgaard klarede 13 af de 14 spring i flot stil, men spring nr. 10 kom Anna Sofie og Kalypso dog så tæt på, at det kostede et nedslag. Anna Sofie Tørnæs sluttede på en fornem 9. plads i tiden 58.70 i det stærke felt, der talte de bedste ponyekvipager fra så stærke lande som Irland, England, Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien og Portugal. 

Se resultatet her.

Pony-Grand Prixen i Stuttgart German Masters var sidste ben i FEI Ponies Jumping Trophy kvalifikationerne. De fem ponykvalifikations-Grand Prixer har været afholdt ved World Cup stævnerne i Olso, Herning, Verona, Lyon og Suttgart. Anna Sofie Tørnæs og Kalypso Skovgaard har deltaget i fire af kvalifikationerne, hvor de har fået henholdsvis 7, 11, 7 og senest her 8 point i Stuttgart. Dermed har Anna Sofie 33 point i World Cup konkurrencen, hvilket rækker til en 4. plads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

World Cup finalen i FEI Ponies Jumping Trophy afholdes ved World Cup stævnet i Mechelen i Belgien mellem jul og nytår. De 20 ryttere med flest World Cup point er inviteret til at deltage i finalen. Danmark har hele fire ryttere kvalificeret til finalen. Ud over Anna Sofie Tørnæs er det Maria Langhoff, Theodor Linde og Caroline Nørgaard Winther. 

Læs mere om turneringen her.

Info

FEI har besluttet at fokusere mere på udviklingen af de unge ryttere i springsporten, og derfor startede de endnu en World Cup afdeling, FEI Ponies Jumping Trophy, som kan sammenlignes med Longines FEI World Cup Jumping for heste og vil være knyttet til de største springstævner. FEI Trophy-turneringerne i ponyspringning afvikles til de samme stævner, som afvikler World Cup i springning. Formålet med Trophy-stævnerne er ikke blot, at de unge deltagerer kan nyde de fremragende forhold og den specielle atmosfære på topniveau, men også at give dem muligheden for at ride for et stort publikum.

Kilde: FEI
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner