Politiheste værdsat i nattelivet

28-01-2022 12:48

Christine Krogh Frausing
Skribent

Politiet i København har god gavn af deres politiheste, og fortæller at der er mange fordele ved at patruljere på de firebenede dyr. Blandt andet i den forgangne weekend fik politiet løst noget tumult i nattelivet, på hesteryg

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Politi til hest er måske ikke det vi ser oftest, men ikke desto mindre er Københavns Politi rigtig glade for deres heste, da de tilsynladende er til god gavn, blandt andet i nattelivet, skriver B.T.

En ridende patrulje blev nemlig i weekenden mødt af en borger, der gjorde politiet opmærksomme på at der foregik noget tumult i Gothersgade. Politiet besluttede at ride derned for at se hvad der foregik, og hurtigt fik de stoppet den slåskamp der var ved at trappe op, ved blot at ride ind imellem menneskerne. Herefter tilsluttede en gående patrulje sig, og der blev hurtigt lagt låg på urolighederne. 

Senere på aftenen kom en 26-årig kvinde cyklede forbi den ridende patrulje, og hun måtte tilsynladende have overset hestene, da hun valgt at cykle over for rødt lige foran politiet. Patruljen satte efter cyklisten, der blev sigtet for sin forseelse. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jesper Eriksen, leder af Københavns Politis Rytterisektion, fortæller til B.T at der er fordele ved at have ridende patruljer. 

– Vi er lette at få øje på, når vi patruljerer på hesteryg, og vi oplever, at mange borgere derfor kommer hen og snakker, og også tager fat i os og beder om hjælp, når de får brug for det, fortæller Jesper.

Lørdag aften, i en gade tæt på Højbro Plads, lå en bevidstløs kvinde. Her var der ligeledes hurtigt en borger der gjorde den ridende patrulje opmærksomt, og de kunne hurtigt komme frem til vedkommende. 

Hestene viser sig altså at være til god gavn for politiet i København, og virker ligeledes til at være i respekt over for gående borgere.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner