Paris var Daniels absolutte favorit (video)

12-03-2022 12:00

Trine Askjær-Jørgensen

Daniel Bachmann Andersen har i dag testet første heat af ungheste i Blue Hors Unghestechampionat i dressur. Der blev ikke lavet meget om i toppen, men alligevel lidt. Nogle heste overraskede positivt under testrytter

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen gjorde et fremragende job som testrytter og fortalte engageret til publikum om, hvordan han oplevede hestene. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortesen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som altid er det en helt særlig oplevelse, når det er tid til at se testrytteren på unghestene i dressurchampionatet, og det var absolut også tilfældet i dag. Publikum havde i Jyske Bank Boxen fornøjelsen af at overvære Daniel Bachmann Andersen, mens han testede halvdelen af de 5-årige heste i Blue Hors Unghestechampionat i dressur under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Den uddannede berider gjorde et fremragende stykke arbejde med at fortælle om, hvordan han oplevede hestene, hvordan han synes, de er redet af uddannet af deres respektive ryttere og ikke mindst også komme med gode råd til, hvad han synes, rytterne skal fokusere på i træningen af hestene. Daniel lagde heller ikke skjul på sin begejstring for hestene og arrangementet her:

– Jeg er så begejstret for, at vi har så mange gode heste i Dansk Varmblod, og så mange dygtige ryttere også, der forstår at fremstille og uddanne heste til det her. Det kan vi virkelig godt være stolte af, sagde han.

Testrytterdelen løber over to dage, lørdag og søndag, hvor hestene tildeles karakterer for ridelighed og kapacitet, efter de er afprøvet. En lærerig begivenhed for mange dressurentusiaster, og samtidig kan karaktererne fra testrytteren også overraske og gøre, at nogle af de heste, der måske ikke har fået så høje karakterer af dommerne, rykker op i placeringsrækkefølgen.

Copyright Ridehesten.com
Lyngbjergs St. Paris var testrytter, Daniel Bachmann Andersens, favorit i dag, så den gav han to 10-taller. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortesen

I dag blev der da også ændret lidt på rækkefølgen. Nummer et er nemlig nu den smukke, sorte hoppe, Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson), som til dagligt rides af Victoria Vallentin. Daniel Bachmann lagde slet ikke skjul på, at det i hans øjne er en helt fantastisk hest: 

– Her kan man virkelig mærke, hvor meget kapacitet der er, og den suger bare frem til hånden fra start. Hun er meget følsom, men også virkelig ved mig. Den er vanvittig godt forberedt til det her. Fornemmelsen er virkelig god. Det eneste man kan sætte en finger på er, at der lige kan komme lidt mere sving og bæring i traven. Det er bare en fornøjelse at ride den. Det er virkelig en hest, der har det hele, og jeg tror virkelig på, at den kan blive til noget helt stort. Der er ikke så meget at være i tvivl om, den skal have 10 i både ridelighed og kapacitet, sagde han.

Copyright Ridehesten.com
Gandhi SS med Daniel Bachmann i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortesen

Lyngbjergs St. Paris rykkede således helt i top med samlet 902 point, men kort efter fulgte nummer et fra de første to dage. Gandhi SS e. Grand Galaxy Win/ Florencio I (opdr. Lone Sørensen og Stevn Equestrian), som er blevet fremvist af Merita Hagren, var Daniel Bachmann også meget begejstret for. Med 9 for både ridelighed og kapacitet rykkede den således lige direkte ind på andenpladsen med kun et point mindre end Paris, samlet 901 point. Daniel sagde om hesten:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Den har masser af trav, masser af sving og jeg føler bare, at jeg kan ride frem. Virkelig meget grundsving og bæring i traven. Den er meget ens på tøjlerne og fin i kontakten. Den har kapaciteten, men skal holdes lidt til ilden og bedes om at gøre det. Han har en super galop, som er op ad bakke og igennem kroppen. Det er ligesom at flyve. Jeg synes, det er en vanvittig dejlig hest. Den mangler bare lige det sidste styrke til at skubbe af i bagbenene.

Copyright Ridehesten.com
Hafsjolds Ranger var testrytteren også meget begejstret for og roste specielt rytterens uddannelse af hesten. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortesen

En af dem, der udmærkede sig og overraskede under testrytteren, var Hafsjolds Ranger e. Revolution/ Hohenstein E.H. (opdr. Stald Hafsjold ApS), som er blevet fremvist af Nana Christine Christiansen. Den brune hest gav Daniel Bachmann en rigtig god følelse og høstede således 9,5 for ridelighed og 9 for kapacitet, som samlet gav 853 point. Rytteren gav følgende begrundelse:

– Det er virkelig et flot stykke arbejde, du har gjort med den Nana. Dejlig sving i traven, supergod galop, som virkelig er igennem kroppen. Den har virkelig meget gear og meget at tage af. Den tager bare imod og er klar til mere. Som jeg ser det, har den hele pakken: Den er opmærksom, god i hånden og har tre gode gangarter. Den eneste svaghed er, at den holder lidt på sig i skridten, men det skal nok blive bedre. Den må godt flytte ind ved mig, sluttede han.

Klassens resultat.

Det samlede resultat i Blue Hors Unghestechampionat i dressur efter første dag med testrytter.

I morgen finder andet heat sted, hvor Daniel Bachmann tester de resterende heste, og hele unghestechampionatet i dressur bliver afgjort. Det bliver spændende at se, hvordan det ender. 

Se hvad Daniel sagde om første dag som testrytter:

Fakta
Om Blue Hors Unghestechampionat i dressur

Hestene kvalificerer sig ved Dansk Varmblods egnethedstest i efteråret. I dressur udtages de 50 bedste heste og 10 reserver.

Dag 1: Hestene vises tre ad gangen under egen rytter og rider efter anvisning fra dommerne, der bedømmer dem i skridt, trav og galop.

Dag 2: Hestene vises to ad gangen under egen rytter og rider efter anvisning fra dommerne. Her bedømmes alle tre gangarter samt ridelighed og kapacitet.

A-finale: De 21 bedst placerede heste efter bedømmelse med egen rytter går direkte videre til testrytterdelen, som opdeles i to heat og afvikles henholdsvis lørdag og søndag. Testrytterbedømmelsen har en varighed af ca. 10 minutter, og testrytteren giver to karakterer for henholdsvis ridelighed og kapacitet.

B-finale: De heste, der ikke har kvalificeret sig til A-finalen, går B-finalen fredag, hvor de vises to ad gangen efter anvisning fra to dommere. Her bliver de bedømt i gangarter under egen rytter. I B-finalen nulstilles karaktererne, så karaktererne fra indledende runder ikke tæller med. Da hestene ikke deltager i testrytterdelen, får de overført rideligheds- og kapacitetskarakter fra bedømmelse under egen rytter til det samlede resultat. De tre bedste heste fra B-finalen går videre til testrytterdelens anden dag.

Fold up
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner